Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 700 de persoane şi aproape 100 de autovehicule semnalate prin Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultima săptămână, peste 700 de persoane şi aproape 100 de autovehicule semnalate prin Sistemul Informatic Schengen au fost depistate de poliţiştii români şi de autorităţile de pe teritoriul celorlalte state membre. Totodată, 330 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor, potrivit Poliţiei Române.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, în perioada 15 – 22 decembrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 415 persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 150 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 care erau date dispărute de poliţişii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României au fost identificate 67 de autovehicule ce erau căutate de autorităţile din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost ridicate 20 de documente. Totodată, 330 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor. Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 32 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şase erau date dispărute.

Autorităţile din statele membre au identificat şi 11 autovehicule şi 13 documente căutate de autorităţile române.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea