Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 50 de lucrători în agroturism, pregătiţi pentru piaţa muncii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Asociaţia Pakiv România, împreună cu partenerul său Synthesis Management Consultants – SMC, a organizat joi, 22 martie 2012, examenul de absolvire pentru 51 de persoane care au urmat cursuri de formare profesională în meseria de lucrător în agroturism (pensiuni turistice) în cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului”. Cursul a fost organizat cu două grupe, una la Abrud şi una la Baia de Arieş, cursanţii parcurgând 360 de ore de pregătire, teoretică şi practică, şi au susţinut 10 examinări intermediare, scrise şi orale.  În 22 martie 2012, grupa de cursanţi de la Abrud a suţinut un examen scris şi oral în faţa comisiei Consiliului Naţional de Formare a Adulţilor la Roşia Montană, în incinta Muzeului Aurului. Emil Comşa, preşedintele Antrec România, lector în cadrul cursului de formare profesională de la Abrud a declarat ”Cursanţii noştri au avut de pregătit un proiect cu tema <Pensiunea mea> în care au trebuit să prezinte modul în care este organizată şi funcţionează  o unitate turistică. Momentul festiv de absolvire este unul special, pentru că reprezentanţii Roşia Montană Gold Corporation au prezentat oportunităţile de dezvoltare turistică în zonă, compania urmând să reabiliteze 10 imobile din zona protejată şi să le transforme în pensiuni turistice”.
Evaluarea cursanţilor de la Baia de Arieş a fost realizată de o comisie a Consiliului Naţional de Formare a Adulţilor, şi a avut loc la sediul Casei de Cultură. ”Acesta este primul curs de formare profesională din totalul celor patru prevăzute în proiect, care se finalizează astăzi. În perioda următoare alte 150 de persoane din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Cugir vor absolvi cursuri de formare pentru ocupaţiile recepţioner de hotel, ghid turistic şi agent de turism, iar cel puţin 60 de persoane vor fi plasate pe piaţa muncii. Implementarea acestui proiect de către Asociaţia Pakiv România în judeţul Alba este deosebit de importantă, turismul fiind una dintre puţinele alternative ale şomerilor din această zonă de a avea acces pe piaţa muncii”, a declarat preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu. Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” este finanţat de FSE prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea