Peste 30 de utilaje și 78 de muncitori, mobilizați pe drumurile județene din Alba pentru îndepărtarea zăpezii. Nu sunt tronsoane blocate; se circulă în condiții de iarnă

Peste 30 de utilaje și 78 de muncitori au fost mobilizați, în noaptea de luni spre marți și în această dimineață, pentru îndepărtarea zăpezii de pe drumurile județene. În prezent nu sunt tronsoane blocate și se circulă în condiții de iarnă.

Directorul Drumuri și Poduri Locale Alba, Andrei Cârja, a declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, că se intervine la ora transmiterii acestei știri cu toate utilajele.

INFORMARE COVID-19

”Drumuri blocate nu sunt, se circulă în condiții de iarnă. Rugăm participanții la trafic să-și doteze mașinile corespunzător sezonului de iarnă”, a spus Andrei Cârja.

Pe drumurile județene din zonele Alba Iulia, Sebeș Blaj, Aiud și Munții Apuseni au fost mobilizate peste 30 de autobasculante, autogredere cu lame și freze pentru zăpadă.

În total intervin 50 de muncitori și 28 de șoferi. Pe drumuri se aruncă sare și nisip.

Drumurile din județul Alba sunt deschise circulației rutiere și, deocamdată, nu sunt probleme deosebite la nivelul județului. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, se circulă în condiții de iarnă. De asemenea, nici în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică nu sunt probleme înregistrate de căderile de zăpadă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo de ger, viscol și ninsori abundente. Întreaga ţară se va afla, până pe 1 martie, sub o avertizare de tip COD GALBEN de frig, în timp ce un COD PORTOCALIU va afecta mai multe judeţe din țară, alte judeţe fiind afectate de un COD GALBEN de ninsori abundente şi viscol.

Județul Alba este sub avertizare cod galben.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Iulia 27 februarie 2018 at 11:00

Buns ziua.
Mai putin pe Straja- Ghirbom-Vingard unde muncitorii stau cu mainile in buzunar si masina pe dreapta , fara motorina , fara cauciucuri corespunzatoare si fara lama! In ce secol al minciunii traim! Vesnic nepregatiti! Soferul vinde motorina si cand trebuie sa deszapezeasca surpriza!Nu are motorina!
O zi „circulabila in conditii de iarna” dlor de la DPL Alba!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...