Rămâi conectat

Actualitate

Peste 2 milioane de lei pentru proiecte dedicate tinerilor și studenților: Anunțul ministrului Familiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2 milioane de lei pentru proiecte dedicate tinerilor și studenților: Anunțul ministrului Familiei

Peste 2 milioane de lei au fost alocați pentru proiecte dedicate tinerilor și studenților, a anunțat, in cursul săptămânii trecute, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că și-a propus să ajungă la 2.000 de tineri și studenți care să beneficieze de ajutor din partea Ministerului Familiei.

„Am participat la întâlnirea Consiliului Național pentru Tineret. Mă țin de promisiunea pe care le-am făcut-o tinerilor de a ne întâlni și consulta periodic. Am discutat despre concursurile de proiecte pentru tineret și studenți pentru care am alocat alocat peste 2 milioane de lei și ne propunem să ajungem la 2.000 de tineri și studenți.

În ședința Guvernului de astăzi a fost aprobată constituirea grupului de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Tineret 2022-2027. Există deja un document lucrat împreună cu Banca Mondială care va fi pus în discuție în acest grup de lucru și dezbătut cu toate federațiile, organizațiile și fundațiile de tineret. Potrivit calendarului asumat, în luna septembrie strategia va fi aprobată.

Sunt pași importanți pe care i-am făcut în aceste puține luni de când există noul minister, iar aprobarea Legii Tinerilor este o reușită comună. Toate eforturile noastre se concentrează acum pe elaborarea și aprobarea strategiei.

Pe ordinea de zi a Consiliului Național pentru Tineret a fost stadiul proiectelor propuse pentru Anul European al Tineretului. Avem în plan proiecte dedicate tinerilor din zone defavorizate, mai puțin dezvoltate, sau pentru cei de la sate și comune. Vom organiza o caravană în mediul rural – Tineretul în Mișcare – pentru a-i învăța, de exemplu, ce înseamnă fondurile europene și cum pot fi ele atrase.

La ședință au participat secretarii de stat, Kacsó-Doboly Izabella-Mária, Doina Pârcălabu, subsecretarul de stat Paraschiv Bogdan Florin, directorii din minister și reprezentanții a peste 30 de federații, asociații și fundații de tineret din România”, a anunțat Gabriela Firea.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea