Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 2.850 de părinți și-au înscris copiii în clasa pregătitoare la instituțiile de învățământ din județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 2.850 de părinți și-au înscris copiii în clasa pregătitoare, în anul școlar 2015-2016, la instituțiile de învățământ din județul Alba. În prima etapă au fost admise 2.698 de cereri, în a II-a etapă 163 – un număr de 527 locuri au rămas libere, potrivit inspectorului școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș. În total sunt disponibile 176 clase pregătitoare.

calendarul inscrierii in clasa pregatitoare 2015 si in clasa I-aÎn 10 aprilie au fost afișate, la unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, listele cu copiii înscrişi după a doua etapă.

Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile după fiecare etapă de înscriere.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

Copiii în vârstă de şapte ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I. Vineri, 10 aprilie vor fi afişate, la fiecare şcoală, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Potrivit Ministerului Educaţiei, departajarea în cazul în care numărul de copii este superior numărului de locuri se face în baza unor criterii generale şi specifice. Astfel, pot fi înscrişi copiii care au fraţi în aceeaşi şcoală, cei care sunt orfani de unul sau de ambii părinţi sau cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap. Dacă nu se poate face departajarea după aceste criterii generale, sunt aplicate şi criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu menţiunea că acestea nu pot fi discriminatorii şi trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale.

Numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învatamântul primar, a precizat Ministerul Educaţiei.

Înscrierile în învăţământul privat se desfăşoară conform aceluiaşi calendar din învăţământul de stat.

Ministerul Educaţiei a aprobat, pentru anul şcolar 2014 – 2015, 665.000 de locuri în grădiniţe, 925.000 de locuri în învăţământ primar, 830.000 în învăţământ gimnazial (din care 810.000 în învăţământ cu frecvenţă – zi şi 20.000 în învăţământ cu frecvenţă redusă), 180.000 în învăţământul liceal şi 51.000 în învăţământul profesional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea