Actualitate
Peste 170 de vitezomani amendați zilnic de Poliția rutieră Alba. Sunt vizate în special DN1 şi DN7
Poliţiştii rutieri din Alba acţionează, cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor rutiere. Sunt vizate principalele artere rutiere ale judeţului şi în special, cele două drumuri naţionale DN1 şi DN7.
Poliţia recomandă respectarea limitei legale de viteză şi adoptarea unui comportament rutier preventiv.
Potrivit IPJ Alba, “în scopul prevenirii producerii de accidente grave de circulaţie în perioada 06 – 11 februarie 2016, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba acţionează cu efective mărite pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere care au avut consecinţe grave.
În zilele de 06 şi 07 februarie 2016, s-a acţionat în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere grave produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost folosite 12 aparate radar, aşezate în cascadă, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.
În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au depistat şi sancţionat contravenţional 347 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind viteza de circulaţie pe drumurile publice. Doi dintre aceștia au fost depistaţi conducând cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri la oră decât limita maximă admisă, motiv pentru care, complementar sancţiunii aplicate le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea a fost constatată şi o infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv şi reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, produse pe drumurile publice din ţara noastră.”
foto arhivă
Actualitate
Şoferii care provoacă accidente grave, sancționați: Vor plăti cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. Bonificații pentru cei care nu sunt implicați în evenimente rutiere
Şoferii care provoacă accidente grave, sancționați: Vor plăti cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. Bonificații pentru cei care nu sunt implicați în evenimente rutiere
Şoferii care provoacă accidente grave vor fi aspru sancţionaţi, urmând să plătească şi cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. În schimb, cei care nu sunt implicaţi în evenimente rutiere vor primi bonificaţii consistente.
România e campioana Europei la accidentele rutiere. Cu toate astea, doar 3% din şoferi primesc penalizări la reînnoirea poliţei RCA.
Citește și: Modificări importante în legislația rutieră: Proiect de ordonanță ce prevede suspendarea automată a înmatriculării pentru mașinile fără asigurare
În prezent există opt clase de bonus şi opt clase de malus. Un şofer pleacă de la clasa B0 şi dacă timp de un an nu provoacă niciun accident rutier ajunge la B1. Însă dacă este implicat într-un accident auto, de la B0 ajunge la M2, pentru că i se scad două clase. Problema e că cele două clase se scad indiferent de cât de grav este accidentul, indiferent dacă vorbim de o tamponare uşoară sau de un accident cu persoane rănite sau decedate.
Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR: Una este să zgârii o oglindă şi alta să omori doi oameni. Şi penalitatea să fie aceeaşi. Una e să ai o daună de zgârii o oglindă de o mie de lei, alta e când faci o pagubă de…
ASF vrea să modifice sistemul bonus-malus
Aşa că Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să modifice sistemul bonus-malus.
Valentin Ionescu, director ASF: Atunci când sunt accidente rutiere soldate cu vătămări corporale scăderea în sistemul bonus malus să fie maximă. De 8 clase. De la B8 sau de la B0 la Malus 8. Nu e normal să avem o severitate mare, dosare de daună din ce în ce mai scumpe. Şi să lăsăm penalizarea similară pentru un accident minor şi pentru un accident grav.
Sergiu Costache, expert asigurări: Cu cât faci mai multe, mai mari şi mai frecvente, cu atât preţul poliţei să fie mai mare. Dacă sunt răniri, dacă sunt morţi. să devină din ce în ce mai grav, pe măsură ce accidentul e grav.
Exemplu de calcul pentru o poliţă RCA
Şoferul vinovat va avea o penalizare de 80% la poliţa RCA. Spre exemplu, un conducător auto din Bucureşti care are acum clasa B1 şi care plăteşte pe RCA 1750 de lei, ar urma să achite, în urma unui accident grav, 3.150 de lei. Şi să treacă de la B1 la M7. În schimb, cei care sunt disciplinaţi, vor fi recompensaţi.
Valentin Ionescu, director ASF: Şoferul care va conduce corect în trafic, cu un bonus maxim, va avea un discount de 50%.
Modificările s-ar putea aplica de anul viitor
Modificările s-ar putea aplica de anul viitor. Însă tot de atunci ar urma să plătim cu toţii mai mult pentru asigurările obligatorii. Motivul? Dispare plafonarea tarifelor RCA.
Sergiu Costache, expert asigurări: Mă aştept să crească preţurile la asigurări. Pentru că au fost ţinute pe loc, iar numărul de daune a crescut. Între 5 şi 15%.
Şi legea RCA se modifică. Astfel că şoferii vor fi monitorizaţi în trafic pentru a fi depistaţi cei fără poliţă valabilă.
Sursa: observatornews.ro
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Pe 25 noiembrie, creștinii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Ecaterina. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 24 de ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
25 noiembrie: Înceta din viață marele inventator român Henri Coandă, unul dintre pionierii aviației