Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Peste 170 de vitezomani amendați zilnic de Poliția rutieră Alba. Sunt vizate în special DN1 şi DN7

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii rutieri din Alba acţionează, cu efective mărite pentru prevenirea accidentelor rutiere. Sunt vizate principalele artere rutiere ale judeţului şi în special, cele două drumuri naţionale DN1 şi DN7.

Poliţia recomandă respectarea limitei legale de viteză şi adoptarea unui comportament rutier preventiv.

Potrivit IPJ Alba, “în scopul prevenirii producerii de accidente grave de circulaţie în perioada 06 – 11 februarie 2016, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba acţionează cu efective mărite pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere care au avut consecinţe grave.

În zilele de 06 şi 07 februarie 2016, s-a acţionat în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere grave produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost folosite 12 aparate radar, aşezate în cascadă, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au depistat şi sancţionat contravenţional 347 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind viteza de circulaţie pe drumurile publice. Doi dintre aceștia au fost depistaţi conducând cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri la oră decât limita maximă admisă, motiv pentru care, complementar sancţiunii aplicate le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea a fost constatată şi o infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv şi reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, produse pe drumurile publice din ţara noastră.”

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea