Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 140 de brazi de Crăciun confiscați de polițiști în urma unor controale la Gârda de Sus, Cîmpeni și Aiud. Trei persoane au fost sancționate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 140 de brazi de Crăciun au fost confiscaţi ieri, în urma unor controale în teren şi în trafic

La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii Postului de poliţie Arieşeni împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Gârda de Sus au efectuat un control, în teren, pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia privind exploatarea, depozitarea, transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun.

Astfel, la locuinţa unui bărbat de 42 de ani, din comuna Gârda de Sus au fost identificaţi 70 de brazi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Toţi brazii au fost confiscaţi, iar faţă de bărbatul ce-i deţinea a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot ieri, 11 decembrie, în jurul orelor 22.10, polițiștii Secției 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier   pe DN 75, pe raza oraşului Cîmpeni, au oprit o autoutilitară ce transporta brazi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că şoferul autoutilitarei nu avea documente legale pentru toţi brazii transportați.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar poliţişti au luat măsura confiscării unui număr de 70 de brazi de Crăciun, transportați fără documente legale.

În aceeaşi zi, poliţiştii rutieri din Aiud, l-au depistat pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta, cu un autoturism, 5 brazi de Crăciun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Şi în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională, conform  art. 19, din Legea 171/2010, iar brazii au fost confiscaţi şi predaţi în custodia unui ocol silvic, pentru valorificare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea