Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 12 ani de închisoare pentru un infractor periculos din Alba Iulia: A violat o minoră de 12 ani și a obligat-o să consume alcool, în timpul arestului la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 12 ani de închisoare pentru un infractor periculos din Alba Iulia: A violat o minoră de 12 ani și a obligat-o să consume alcool, în timpul arestului la domiciliu

Un periculos infractor din Municipiul Alba Iulia s-a ales cu 12 ani și 6 luni de închisoare, după ce a a violat o minoră, în timp ce se afla în arest la domiciliu.

Ciociu Florin este unul dintre cei mai prolifici hoţi din Alba Iulia. Intra în locuinţe aflate în construcţie şi fura tot ce îi cădea în mână.

Acţiona doar noaptea şi sustrăgea tot ceea ce considera că este de valoare, în special scule folosite în activităţile de construcţie. O parte dintre bunurile furate le preda unui alt bărbat, în schimbul unor sume de bani, care le folosea în activităţile de construcţie pe care le derula.

Arestat preventiv pentru furt, barbatul de 49 de ani a încercat de mai multe ori să scape de arest preventiv. La un moment dat a fost plasat în arest la domiciliu. Cât timp s-a aflat acasă a ademenit o minoră pe care a violat-o. Fapta de viol a fost descoperită întâmplător, în ianuarie 2021, când poliţiştii au mers să îl verifice în arest la domiciliu.

”Poliţiştii desemnaţi cu supravegherea au efectuat o vizită inopinată la domiciliul inculpatului, pentru verificarea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor stabilite de către instanţa de judecată. Cu acea ocazie, la locuinţa stabilită de instanţa de judecată a fost identificat inculpatul, împreună cu minora în vârstă de 12 ani, care se afla într-o vădită stare de ebrietate şi care a relatat verbal faptul că numitul a obligat-o să consume băuturi alcoolice şi să întreţină relaţii sexuale cu acesta”, au transmis anchetatorii.

A fost arestat preventiv din nou şi, ulterior, trimis în judecată pentru viol. Miercuri, 13 octombrie, Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare. Pentru viol a primit 12 ani, condamnare care s-a contopit cu o alta de 1 an şi 6 luni primită tot în 2021 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. De asemenea, Bărbatul a mai fost obligat să plătească daune morale de 10.000 de lei victimei minore şi i-a fost interzis să se apropie de aceasta la mai puţin de 50 metri, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Tot în perioada cât s-a aflat în arest la domiciliu, bărbatul s-a dus la locuinţa unor rude. Acolo, înarmat cu un cuţit, şi-a căutat un nepot pentru a se răzbuna şi i-a aplicat unei alte persoane din casă două lovituri cu pumnul. Şi pentru aceste fapte este cercetat de către poliţişti.

În acelaşi timp, dosarul în care este judecat pentru furt merge mai departe pe rolul instanţei. „Se remarcă o specializare a inculpatului pentru furturi ce au ca obiect material aceeaşi categorie de bunuri, respectiv aparate si unelte electrice folosite pentru munca in construcţii (drujbe, bormaşini, picamere, motocositoare electrice, şlefuitoare etc.), ceea ce indica o specializare pe o anume categorie de furturi, din locaţii si firme unde sunt folosite asemenea obiecte, aspect ce potenţează periculozitatea.

Perseverenta infracţională sporită şi periculozitatea lăsării sale in libertate sunt relevate si de împrejurarea că pedepsele anterioare aplicate si executarea lor în regim de detenţie, precum si clemenţa organelor judiciare de a-i acorda liberarea condiţionată înainte de ajungerea la termen a pedepsei, nu au avut un impact reeducativ asupra inculpatului.

În consecinţă, nu prezintă garanţia respectării obligaţiilor specifice unei alte măsuri preventive mai puţin restrictive, cum ar fi arestul la domiciliu, intrucât a fost trimis în judecata în alte dosare penale, existând suspiciuni serioase că acesta a săvârşit mai multe infracţiuni contra persoanei în timp ce acesta se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu”, se precizează într-o hotărâre judecătorească prin care i-a fost respinsă cererea de a fi plasat din nou în arest la domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea