Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 1.000 de persoane imunizate la Cugir de la începutul campaniei de vaccinare: Rata incidenței este de 1,59 la mia de locuitori și 40 de cazuri active de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 1000 de persoane au fost imunizate la Cugir de la debutul campaniei de vaccinare. Rata incidenței în localitate este de 1,59 la mia de locuitori și se înregistrează 40 de cazuri active de COVID-19.

În localitatea Cugir, rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este de 1,59 la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cugir, în momentul de faţă se înregistrează 40 de cazuri active, dintre care 14 au fost depistate în săptămâna 5-12 februarie, interval în care au fost realizate 111 teste. În prezent, un număr de 11 persoane sunt internate pe secţia Covid a Spitalului Orăşenesc Cugir cu forme medii ale virusului.

Etapa a II-a de vaccinarea continuă la Centru de Vaccinare din foaierul Centrului Cultural Cugir, într-un ritm dictat de programările permise pe platformă şi de dozele de vaccin furnizate localităţii. În medie, în ultima săptămână au fost vaccinaţi 70 de cetăţeni pe zi. De la debutul acestei etape şi până în momentul de faţă au fost vaccinaţi 1034 de localnici, 924 cu BioNTech Pfizer (Comirnaty) şi 110 cu Moderna. Dintre aceştia, 228 au primit inclusiv a doua doză de imunizare.

Trebuie menţionat că pe perioada monitorizării în punctul de vaccinare, nici o persoană nu a prezentat reacţii adverse sau probleme ulterioare imunizării. Conform informaţiilor oferite de medicii de familie ca urmare a monitorizării pe perioada ulterioară vaccinării, au existat unele reacţii uşoare ( ex, dureri locale, oboseală, temperatură).

Administraţia publică locală a continuat şi pe parcursul acestei săptămâni dezinfectarea scărilor de bloc în care locuiesc persoanele depistate pozitiv şi cele carantinate. In prezent, 54 de cugireni se află în carantină, 27 fiind contacţi direcţi ai persoanelor infectate cu Sars Cov 2, iar restul sunt veniţi din statele aflate sub cod galben sau roşu.

În contextul în care s-a reluat parţial activitatea în instituţiile de învăţământ, în zilele premergătoare au fost dezinfectate curţile şcolilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea