Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pesta porcină, confirmată în vecinătatea județului Alba, pe un fond de vânătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Pesta porcină, confirmată în vecinătatea județului Alba, pe un fond de vânătoare

Pesta porcină africană a fost confirmată, pe un fond de vânătoare din Vulcan, județul Hunedoara, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit să stabilească natura unui mistreț mort, găsit în pădure, aparținând unei asociații de vânătoare.

Mistreţul mort a fost depistat în pădure în cursul zilei de vineri şi imediat au fost prelevate probe şi trimise Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara pentru analize, care s-au dovedit pozitive privind pesta porcină africană.

De vineri, numărul mistreţilor morţi a ajuns la patru. În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis menţinerea interdicţiei desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale în judeţul Hunedoara.

Potrivit ultimei situații centralizate de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 235 de localități din 25 de județe cu 609 focare (dintre care 9 focare în exploatații comerciale și două focare în exploatații de tip A).

Reamintim că, până la data de 6 ianuarie 2020, au fost despăgubiți 14.800 de crescători de porci, valoarea totală a plăților fiind de 403.373.620 de lei.

Orice suspiciune de boală trebuie sesizată imediat medicului veterinar sau DSVSA Alba!

Surse: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea