Pesta porcină, confirmată în vecinătatea județului Alba, pe un fond de vânătoare

Pesta porcină, confirmată în vecinătatea județului Alba, pe un fond de vânătoare

Pesta porcină africană a fost confirmată, pe un fond de vânătoare din Vulcan, județul Hunedoara, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit să stabilească natura unui mistreț mort, găsit în pădure, aparținând unei asociații de vânătoare.

Mistreţul mort a fost depistat în pădure în cursul zilei de vineri şi imediat au fost prelevate probe şi trimise Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara pentru analize, care s-au dovedit pozitive privind pesta porcină africană.

De vineri, numărul mistreţilor morţi a ajuns la patru. În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis menţinerea interdicţiei desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale în judeţul Hunedoara.

Potrivit ultimei situații centralizate de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 235 de localități din 25 de județe cu 609 focare (dintre care 9 focare în exploatații comerciale și două focare în exploatații de tip A).

Reamintim că, până la data de 6 ianuarie 2020, au fost despăgubiți 14.800 de crescători de porci, valoarea totală a plăților fiind de 403.373.620 de lei.

Orice suspiciune de boală trebuie sesizată imediat medicului veterinar sau DSVSA Alba!

Surse: Mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...