Rămâi conectat

Actualitate

Permis auto 2022: Ce valoare are taxa pentru carnet și unde se poate plăti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Permis auto 2022: Ce valoare are taxa pentru carnet și unde se poate plăti

Conducătorii auto care doresc eliberarea unui nou permis auto trebuie să plătească o taxă, a cărei valoare a fost majorată în anul 2020 de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Află cât este taxa de eliberare a permisului auto în 2022 și unde trebuie achitată.

Cât e taxa pentru permisul auto în 2022

În cazul în care dorești să faci o solicitare pentru preschimbarea permisului de conducere va trebui ca, dincolo de documentele care ți se cer, să iei în calcul faptul că va trebui să plătești și o taxă pentru a putea intra în posesia documentului. Această taxă se aplică indiferent de motivul pentru care faci solicitarea. Tariful este același pentru oricare dintre situațiile următoare: permisul urmează să-ți expire, îți schimbi numele, documentul original a fost pierdut ori furat, s-a deteriorat ori ai nevoie de un duplicat.

Dacă până în luna iunie 2020 tariful pentru eliberarea permisului era de 68 de lei, în momentul de față, taxa pentru eliberarea permisului auto este în valoare de 89 de lei. În situația în care permisul de conducere ți-a expirat, pe lângă taxa de eliberare, va trebui să mai achiți și controalele medicale în vederea întocmirii fișei medicale obligatorii, care poate costa între 150 și 200 de lei, în funcție de clinică. De asemenea, va trebui să faci noi fotografii cu dimensiunea de 35×38,5 mm, care te vor costa undeva în jur de 10 lei, în timp ce copiile documentelor solicitate de DRPCIV te vor costa cam tot atât.

Unde plătește taxa pentru permis auto în 2022

Taxa pentru eliberarea permisului auto se încasează într-unul dintre conturile dedicate care sunt deschise la BCR , CEC Bank și rețeaua de stații de plată SelfPay.

Există mai multe modalități de achitare a contravalorii acestei taxe, și anume în numerar – la Trezoreria Statului şi la ghişeele DRPCIV din șoseaua Pipera, nr. 49, prin virament bancar, mandat poştal sau prin mijloace de plată online folosind una dintre platformele de Internet Banking.

Persoanele interesate pot folosi și Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) – Ghișeul.ro, POS-uri, care sunt amplasate de către Regia Autonomă pentru Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) la sediile serviciilor publice emitente, prin mandat poștal ori prin alte mijloace legale.

Dacă optezi să achiți taxa de eliberare a permisului prin Internet Banking trebuie să știi că procesul de plată poate dura și mai bine de 24 de ore datorită faptului că verificarea plăţii se va face pe baza informaţiilor trimise de Trezoreria Română.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea