Perle la BACALAUREAT 2014. Absolvent îngropat de tehnologie la limba română: O expresie modernă cu cuvântul „os” este „i-os”

Perle la limba română. iOS desemnează sistemul de operare de la compania americană Apple, pentru calculatoarele și aparatele inteligente și nu poate fi o expresie modernă care conține cuvântul ”os”, așa cum a considerat un absolvent de clasa a XII-a, când a rezolvat subiectul la limba română al examenului de Bacalaureat 2014. 

Examenul de Bacalaureat 2014 la limba română a avut loc luni, 30 iunie, iar la scurt timp au apărut ”bombele”.

„Rolul verbelor la imperfect e sa înțelegem ca autorul era la început si nu scria chiar grozav. Mai târziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele”, cam așa arata viziunea despre viată a unui elev, care ne explica practic „evoluția” verbului.

INFORMARE COVID-19

„O secvența temporala este când omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secvența spațiala si daca punea o muzica era o secvența auditiva” e perla unui alt tânăr care spera sa ia BAC-ul in 2014.

Si, pentru ca bomboana pe coliva speranței sa fie completa, un elev ne explica cum sta treaba cu osul in vremurile noastre.

„O expresie moderna cu cuvântul „os” este „i-os”. I vine de la internet”, a scris elevul, făcând aluzie la sistemul iOS al Apple. Unde i-ul vine de fapt de la iPhone 🙂

Sursa: ProTV.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...