Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Perle la BACALAUREAT 2014. Absolvent îngropat de tehnologie la limba română: O expresie modernă cu cuvântul „os” este „i-os”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Perle la limba română. iOS desemnează sistemul de operare de la compania americană Apple, pentru calculatoarele și aparatele inteligente și nu poate fi o expresie modernă care conține cuvântul ”os”, așa cum a considerat un absolvent de clasa a XII-a, când a rezolvat subiectul la limba română al examenului de Bacalaureat 2014. 

Examenul de Bacalaureat 2014 la limba română a avut loc luni, 30 iunie, iar la scurt timp au apărut ”bombele”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Rolul verbelor la imperfect e sa înțelegem ca autorul era la început si nu scria chiar grozav. Mai târziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele”, cam așa arata viziunea despre viată a unui elev, care ne explica practic „evoluția” verbului.

„O secvența temporala este când omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secvența spațiala si daca punea o muzica era o secvența auditiva” e perla unui alt tânăr care spera sa ia BAC-ul in 2014.

Si, pentru ca bomboana pe coliva speranței sa fie completa, un elev ne explica cum sta treaba cu osul in vremurile noastre.

„O expresie moderna cu cuvântul „os” este „i-os”. I vine de la internet”, a scris elevul, făcând aluzie la sistemul iOS al Apple. Unde i-ul vine de fapt de la iPhone 🙂

Sursa: ProTV.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea