Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

PERCHEZIȚII în Alba Iulia pentru înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Un agent de asigurări a fost reținut de polițiști. PREJUDICIU de peste 53.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 23 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminlalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au efectuat două percheziţii, la domiciliul şi în locaţia unde îşi are biroul un agent de asigurări din Alba Iulia, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2014 – februarie 2018, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, ar fi încheiat, în fals, două polițe de asigurare obligatorie şi 6 poliție de asigurare facultativă aferente unor imobile, fiecare cu valabilitate de un an, pe care nu le-ar fi înregistrat în bazele de date ale asiguratorului.

Totodată, pe numele aceleiași persoane, bărbatul ar fi întocmit, în fals, un număr de două poliție de asigurare RCA, în care a consemnat termenul de valabilitate de un an, dar pe care le-a înregistrat în evidențele asiguratorului pe o perioadă de 30 zile.

În activitatea infracțională, bărbatul s-ar fi folosit de formulare de poliţe de asigurare şi chitanţe fictive, ce purtau însemnele unei societăţi de asigurări, creând, astfel, aparenţa legalităţii operaţiunilor efectuate.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit 158 de poliţe de asigurări falsificate.

Prejudiciul estimat, rezultat din comiterea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale este de 53.886 lei.

Faţă de bărbatul bănuit ce comiterea faptelor, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 24 mai, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activităţi infracționale, identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Problema ciorilor a revenit odată cu primăvara. Cine o rezolvă? Problema ciorilor din municipiul Aiud și din alte administrații locale nu este nouă, ea revine în fiecare iarnă și primăvară. Dacă te plimbi prin locurile în care mai există brazi, pini sau copaci mai înalți, ai parte de surprize neplăcute constând în disconforturi olfactive, sonore […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea