Rămâi conectat

Actualitate

PENURIE de profesori în învățământul profesional românesc. Ministrul Educației, la Alba Iulia: „Este nevoie de o salarizare motivantă pentru aceștia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENURIE de profesori în învățământul profesional românesc. Ministrul Educației, la Alba Iulia: „Este nevoie de o salarizare motivantă pentru aceștia”

Aflat într-o vizită în județul Alba pentru a promova învățământul dual și profesional, precum și beneficiile de care elevii se pot bucura într-un astfel de sistem, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit și despre lipsa de profesori calificați care ar trebui să instruiască viitorii meseriași ai României.

„Este o problemă centrală a sistemului de învățământ românesc. Cea mai bună soluție ar fi o colaborare între cadrul universitar și preuniversitar pentru pregătirea acestor profesori.

Mai mult, este nevoie de o salarizare motivantă pentru aceștia, pentru că un absolvent bun, care are alte oportunități de angajare după terminarea studiilor, s-ar putea să nu aleagă o carieră în Învățământ, ca și profesor debutant.”, a declarat ministrul, la sediul Prefecturii județului nostru.

Odată cu finalizarea clasei a VIII-a, tinerii au două opțiuni: fie aleg să urmeze un liceu timp de patru ani, având posibilitatea ulterioară de a urma o facultate, fie pot alege să frecventeze o școală profesională, cu o durată de minimum trei ani, care le asigură un certificat de calificare.

Teoretic, în urma obținerii lui, aceștia pot fi integrați pe piața muncii. În practică, lucrurile stau diferit.

Rapoartele Ministerului Educației arată că în anul școlar 2020-2021, 2 din 10 elevi au optat pentru învățământul profesional: din 89.983 de elevi înscriși în licee, 10.086 au ales educația profesională.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea