Rămâi conectat

Sport

Pentru Dan Mănăilă, în premieră în Liga a IV-a! Ovidiu Stoianof: „Vreau promovarea în eşalonul terţ cu Mureşul Vinţu de Jos”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În impozanta campanie de transferuri realizată de Dan Mănăilă pentru Mureşul Vinţu de Jos se distinge atacantul Ovidiu Stoianof, fotbalist care, prin CV-ul important, poate fi considerat „perla coroanei” în efectivul echipei clasate pe locul secund în ierarhia turului. Stoianof Muresul Vintu 1N-am jucat niciodată în carieră la acest nivel. Este o premieră pentru mine să evoluez în Liga a IV-a. Antrenorul Dan Mănăilă este garantul acestei provocări, mi s-a prezentat proiectul şi m-a atras perspectiva de a pune umărul”, a afirmat fotbalistul cu 80 de jocuri pe prima scenă (între 2003 şi 2011), consacrat în tricoul „Ştiinţei” Craiova.

*Coechiperi celebrii, antrenori de marcă!

De-a lungul carierei, Stoianof a împărţit vestiarul cu nume grele ale fotbalului autohton, inclusiv internaţionali, câteva exemple fiind Pleşan, Trică, Mutică, Bundea, Papură, Pavel Badea, Prepeliţă sau Florin Costea (la Universitatea Craiova), Chiricheş, Pintilii, Răduţ, cugireanul Itu şi albaiulianul Zăgrean, la Internaţional Curtea de Argeş. Vârful ce va împlini 31 de ani în iunie a reuşit două promovări în elită, cu „U” Cluj (2007, antrenor Adrian Falub) şi Internaţional Curtea de Argeş (pregătită de Ştefan Stoica, 2009, în acelaşi sezon cu Unirea Alba Iulia). În plus, actualul elev al lui Dan Mănăilă a avut privilegiul de a fi antrenat de tehnicieni precum Sorin Cârţu („al doilea meu tată”), Nicolo Napoli, Laurenţiu Reghecampf, Victor Piţurcă şi Aurel Ţicleanu. „Toate s-au petrecut la Craiova, în Bănie unde m-am simţit cel mai bine. În vremurile acelea, erau fotbalişti în adevăratul sens al cuvântului, acum a mai scăzut nivelul valoric”, a menţionat atacantul ce a debutat la noua sa echipă cu prilejul jocului amical cu Performanţa Ighiu.

*Gol pe „Cetate”!

Ovidiu Stoianof nu reprezintă un nume necunoscut pentru suporterii din Alba, atacantul provocând dezamăgire, în trecut, pe „Cetate”. În octombrie 2009, pe când evolua la Internaţional, vârful a marcat împotriva Unirii Alba Iulia, într-un meci câştigat de vizitatori, cu scorul de 2-1 (0-1), în duelul nou-promovatelor. Venit de la Sepsi Sf. Gheorghe (liderul Seriei 1 din Liga a 3-a, pentru care a punctat în 5 rânduri în tur, după ce a refuzat AFC Hărman, Ovidiu Stoianof abia aşteaptă să înceapă returul în Alba. „Nu mi-am propus un anumit număr de goluri, deşi ştiu că sunt atacant şi aceasta se aşteaptă de la mine. Nu cunosc mai nimic despre fotbalul din judeţul Alba, însă îmi propun să ajut cât pot de mult echipa şi să promovăm în Liga a 3-a”, a dezvăluit experimentatul fotbalist.
Mureşul Vinţu de Jos reprezintă al 10-lea club la care va fi legitimat Stoianof, cel care este… al 10-lea jucător adus deocamdată de Mănăilă, pe listă fiind N. Bănică, Iclănzan (Minerul Motru), Dulap („U” Cluj), Preda (FC Milcov), I. Tătar (Luceafărul Oradea), Stelea (ACS Pianu), M. Popa şi Bratima (FCM Baia Mare), A. Moldovan (Unirea Jucu)…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea