Ziarul Unirea

Pensiile militarilor, încă o bătaie de joc a guvernului Boc!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Scandalul provocat de guvernul Boc în ceea ce priveşte subiectul controversat al recalculării pensiilor militarilor continuă cu un nou episod de batjocură din partea PDL!
Dezbaterea de aproape două ore, de marţea trecută, din Plenul Camerei Deputaţilor, pe proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei pentru recalcularea pensiilor militarilor s-a finalizat cu un vot fraudat de PDL, după cum a semnalat şi presa prezentă la lucrări! Din acest motiv, noi, deputaţii Opoziţiei am depus a doua zi, la Biroul Permanent al Camerei, o contestaţie, în care solicităm anularea votului pentru proiectul de lege prin care s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind recalcularea pensiilor militare, reluarea votului pe acest proiect de lege şi sancţionarea parlamentarilor Partidului Democrat Liberal (PDL) care au votat cu câte două cartele!
Dintr-o înregistrare a mass-media, reiese foarte clar faptul că PDL se ţine din nou de hoţii în Parlamentul României! După ce doamna preşedinte Anastase a dat, anul trecut, un exemplu elocvent în acest sens, atunci când dumneaei a contribuit la măsluirea votului şi la adoptarea printr-o mare fraudă a Legii unitare a pensiilor, PDL recidivează cu pensiile militarilor! Astfel, cel puţin cinci deputaţi ai PDL au fost surprinşi votând la două cartele, în condiţiile în care legea de adoptare a ordonanţei respective a obţinut cu doar un vot peste minimul necesar aprobării unei legi organice! Trei dintre aceştia au fost chiar filmaţi în timp ce practicau ilegalul vot la două cartele!
Mai mult decât atât, noi, liberalii, îi susţinem pe sindicaliştii cadrelor militare în demersurile lor şi le transmitem acestora că, imediat ce USL va ajunge la guvernare, militarii îşi vor recâştiga statutul şi se va reveni la sistemul ocupaţional pentru cei din apărare, ordine publică şi siguranţa naţională!
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă explică foarte limpede cum înţelege PDL şi guvernul Boc să respecte Armata Română şi militarii, acei oameni care îşi pun viaţa în slujba României: „În termeni juridici se petrece o manipulare de fonduri, fără acte justificative, ceea ce este caz penal. Legile noastre ocupaţionale au fost abrogate cu data de 1 ianuarie, iar noi am devenit civili şi asociaţi Legii 19/2000, a pensionarilor civili, care a fost de asemenea abrogată. S-a încercat cu o lege 119, ale cărei norme de aplicare în HG 735 au fost anulate de noi, prin procese la Curtea de Apel Cluj şi la ÎCCJ, s-a încercat emiterea Ordonanţei 1, care a fost votată azi ca lege, dar ea este fără obiect, deoarece îşi propune să revizuiască nişte decizii de pensie nule de drept, luate în perioada de suspendare executorie, la finalul lui decembrie. Deci se încearcă legitimarea unui fals”.
Noi, cei din Opoziţie, vom continua demersurile de stopare a abuzurilor guvernului Boc şi ale parlamentarilor săi frauduloşi şi prin depunerea unei contestaţii la Curtea Constituţională împotriva proiectului de lege de aprobare a OUG respective, invocând faptul că aceasta încalcă principiul retroactivităţii legii, precum şi articolul 44 din Constituţie, cel referitor la proprietatea privată.
Parlamentarii PDL, în frunte cu doamna Anastase, au reuşit cu brio să trimită în derizoriu atât cele mai importante legi pentru cetăţenii acestei ţări, dar, mai ales, cea mai importantă instituţie a unui stat de drept, principalul pilon al democraţiei şi unicul for legislativ, Parlamentul României!
Deputat PNL Alba,
Teodor ATANASIU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

14 iunie| Ziua mondială a donatorului de sânge: Celebrarea voluntarilor care salvează vieți

An de an, la data de 14 iunie, are loc marcarea Zilei mondiale a donatorului de sânge, astfel, potrivit ONU,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 Comentarii

Adrian 1 iulie 2011 at 0:13

Toata guvernarea Basescu-Boc e o bataie de joc la adresa romanilor.

Adrian 1 iulie 2011 at 0:53

Ce faci Atanasiule, iar il plangi pe VASILE Paun, ca i-a taiat Basescu pensia?. Dupa cate rele a facut in aceasta tara merita sa-i taie capul, nu pensia!

Jos Mafia Portocalie din judet 1 iulie 2011 at 1:21

Domnule Atanasiu, noi oamenii simplii din judetul Alba ne punem toate sperantele in dvs. si in colegii pe care ii aveti in USL ca o sa ajungem sa traim o viata normala, cel putin din punct de vedere politic, institutional etc. Pentru orice om normal e foarte clar ca marinarul de la Cotroceni (pe care eu personal l-am votat de 2 ori) e grav bolnav psihic pentru ca nu poate exista altfel nici cea mica explicatie logica pentru iesirile din ultimele 3 saptamani ale individului. Nu gasesc nici cea mai mica explicatie de ce liderii locali ai PD-L, ca: Hava, Dumitrel, Peres , Olar etc nu au reactionat ca niste oameni normali incercand sa il aduca pe nebunul de la Cotroceni cu picioarele pe pamant. Sa fie vorba de ipocrizie fara margini? ar putea fi toti o secta de fanatici , asa cum ii califica domnul Crin Antonescu ? sau pur si simplu portocalii din judetul nostru isi vad linistiti de propriile afaceri si prospera tot mai mult in timp ce un nebun isi face de cap la Cotroceni.
Desi suntei liderul incontestabil al opozitiei din judet, imi permit totusi sa va critic pentru ca abordati in declaratiile dvs politice prea multe chestiuni de interes national, cum e si aceasta a pensiilor militarilor, probleme care sunt abordate amplu de toate televiziunile de stiri nationale, in detrimentul problematicii locale legate de judetul nostru. Eu personal in masura in care imi este permis mi-as dori ca pe viitor sa fiti ceva mai pragmatic si sa abordati in Parlamentul Romaniei mai multe chestiuni legate de judetul Alba, asa cum proceda in urma cu mai multi ani regretatul senator Emil (Milu) Negrutiu.

Adrian 1 iulie 2011 at 7:27

Buna speranta iti pui in cel care a dat pe nimic toata industria Romaniei cand a fost mare sef la AVAS, ba inca te mai sfida cu tupeu, ca. Mai trebuia putin si distrugea toata industria energetica a Romaniei!

silviu 5 iulie 2011 at 13:44

si o inlocuim cu mafia rosie?
mai tineti minte: daca iasa bomba ne mutam in kongo? de acu ceva ani?

anka 1 iulie 2011 at 7:05

Un guvern hot, mafiot si atat de josnic incat mi-e si scarba sa mai privesc la televizor.Iar despre basescu ,cred ca nu e intreg la cap,nu pot sa cred ca cineva poate sa-si bata joc in asa hal de poporul care l-a ales.

Adrian 1 iulie 2011 at 7:30

Nu ii nici o problema anka, daca nu iti place sa te uiti la tv, il poti tine inchis, si mai faci si economie la curent. Sunt destui de multi cei care le place sa priveasca la tv.

balaurul 1 iulie 2011 at 8:27

De ce nu spuneti si ce pensii nesimtite au militarii care s-au razboit doar cu sticlele? De curand am auzit un fost militian ca este foarte revoltat ca i sa redus pensia de la 6000 la 3000. Mie dupa 40 de ani de serviciu mi-au stabilit pensia de 885. ECHITABIL nui asa?

dolfi 1 iulie 2011 at 11:23

va raspund ce i-am raspuns lu’ taica-meu, care tot dupa 40 ani de serviciu are undeva in jur de 900 Ron: „Atat meriti pentru c-ai ajutat la faurirea comunismului!”. Serios vorbind, pensiile nesimtite trebuie sa dispara!

alexandru 1 iulie 2011 at 9:03

domnule atanasiu noi contribuabilii nu mai vrem sa platim pensiile astea imense militare.nvoi clasa politica nu aveti dreptul sa fceti ce vreti cu impozitele noastre.fiecarea cetatean trebuie sa primeasca o pensie echitabila, corelata cu munca sa( am spus munca nu militarie) si mai ales corelata cu cotizatiile pe care le-a avut de-a lungul perioadei active catre sistemul de pensii.sunteti un politician de figuratie intr-un judet sarac, intr-un judet unde industria a disparut demult, veniti toata ziua cu texte idioate la ziar si asteptati voturi.ei bine nu o sa primiti voturi ca nu suntem toti militari.si atentie domnule atansaiu, ai fost prea ocupat cu tinerele june si ai pierdut fluxurile de stiri: e criza peste tot in lume, pietele financiare clocotesc, las-o balta cu pensiile ca nu o sa aveti bani nici de salarii.si noi cetatenii nu suntem de acord cu pensiile speciale si militare. terminati cu prostiile.nu o sa dati nici o lege inapoi mincinosilor, ca taratraieste din imprumuturi si nu ne permitem aberatiile voastre.chiar nu poti face nimic util pentru tara? asa e constructia ta genetica? ai fost la puere, ai fost chiar ministru de aparare, de ce nu ai dat o mana de ajutor fabricii din cugir? de ce nu ai inclus-o in contractele de offset pe care le-ati negociat cu dibacie alaturi de mihai nicusor.?bagati la cap politcicieni: noi contribuabilii nu mai toleram pensii speciale, sporuri si stimulente si masini de teren in fata la primarii.alterntiva noastra este economia la negru si neplata impozitelor.si o sa impartiti atunci praful de pe toba.recueti impozitele si contributiile si stimulati intreprinzatorii privati.seara priviti la stiri grecia: nu seamana cu romania? si in final itia duc aminte tovarule atanasiu ca sub conducerea guvermnuluyi tariceanu in plin proces de crestere economica am avut un deficit bugetar de 7.8%, bani introdusi in consum prin intermediul sistemelor de bugetari, bani care nu au adus bunastare romaniei, dar care trebuie platiti acum.si la medicamente aveati restante de doi ani.si acum aveti tupeul sa cereti pensii militare.

Adrian 4 iulie 2011 at 0:09

Atanasiu, si gasca de la Cujer, au facut parte in liceu din clasa fiilor de securisti. Cum tatal sau a fost un „secretaras PCR, in UMC, iar UMC era militarizata , in armata activistii politici au fost echivalati cu ofiterul de CI. Desigur ca aceasta „calitate2 a fost transmisa si lui Atanasiu, ca si gasca de la Cujer care conduce in acest moment PNL Alba, nu ii de fapt decat „o fosta rezidenta informativa”, a Contra informatiilor militare! Din grupul lor fiul mediculuii chirulg din Cugir, Vasile Paun, sa reactivat in CI in 1990, ajungand pana la functia de Director General al Directiei de Siguranta Militara, si Director General Adjunct al DGIA! Putin il doare in cot pe Atanasiu de scaderea pensiei militarilor in general, il doare faptul ca lui Vasile Paun i-a scazut pensia. In monentul in care VASILE PAUN, a fost trecut fortat in pensie, pe tema transmiteri lui Vadim Tudor a unor dosare compromitatoare despre lideri locali ai partidelor de opozitie, celalalt fost deputat, Dan S.i.m.e.d.r.u, a facut o declaratie politica asemanatoare cu care o face Atanasiu in prezent, deplagand faptul ca ofiterii disponibilizati din armata, nu au aceleasi drepturi cu ofiterii disponibilizati din politie si SRI.Asa ca Atanasiu nu face decat sa apere drepturile fostului coleg informator din rezidenta informativa a CI di UMC!

Costel 1 iulie 2011 at 10:25

Atanasiu este un bun baiat … in cosul de gunoi a istoriei … PNL Alba.

Avraam 1 iulie 2011 at 14:12

Intrucat rergimul comunist a fost ILEGAL SI CRIMINAL , astfel membrii aparatului de represiune-SECURITATE, MILITIE ,ARMATA, ACTIV PCR-ar fi trebuit sa primeasca o indemnizatie echivalenta cu salariul minim pe economie, pentru ca nu poti sa dai pensie membrilor si sustinatorilor unui regim criminal.

Nicu 1 iulie 2011 at 15:45

Cine a dat jus comunismul?

Costel 1 iulie 2011 at 15:52

Cred ca multi ca domnul Avrram care a participat la aceste evenimente stand undeva ascuns … eroic se pare …

sanda 3 iulie 2011 at 23:06

Guvernul actual s/a mai imbogatit cu inca o pensie. O pensie de veteran. A murit un veteran, un fost soldat care s/a luptat la propriu cu dusmanul acestei tari si care s/a incapatanat sa traiasca pentru a primi aceasta pensie de rusine din partea celor pentru care el si/a riscat viata. Acesta a fost adevaratul militar care trebuia sa beneficieze de o pensie asemeni celor din armata. Va fi inmormanta marti, 5 iulie in orasul Aiud. Dar pe cine mai intereseaza ce a facut acest om pentru viitorul nostru!? Nici un oficial nu i/a trecut pragul in toti acesti ani, dar a murit cu zambetul pe buze si satisfacut ca a meritat sa traiasca pe aceste pamant. Vom face si noi toti romanii la fel? Ar fi un inceput.

silviu 5 iulie 2011 at 13:40

Si de ce ar avea militarii pensii mai mari ca si ceilanti cetateni ? Ce mama naibii au facut asa deosebit dupa 44? dupa ce ca au lucrat cit au lucrat si cum au lucrat de ce ar avea pensii de 3-4 ori mai mari?
Majoritatea celor pensionati de prin politie au fost militieni .De ce sa nu le dam pensii mari doar au sprijinit cu onoare regimul Ceausescu .Tata a lucrat in CAP o viata si are 500 pensie . E oare echitabil?

Comentariile sunt oprite