Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PENSII MILITARE 2023. Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică: „Cine vine să mai moară pentru salariul minim?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII MILITARE 2023. Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică: „Cine vine să mai moară pentru salariul minim?”

S-a votat modificarea legii pensiilor în comisiile de specialitate din Parlament.

Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică au reacționat, în comisiile de specialitate din Parlament, vizavi de reforma pensiilor. Printre mesajele transmise, s-a numărat: ”Cine vine să mai moară pentru salariul minim pe economie în Poliție sau în Armată? Pe cine credeți că mai mobilizați să lupte? Pe dvs? Ori suntem NATO, ori nu suntem NATO. Gândiți-vă foarte bine ce faceți!

Citește și: Pensii 2023: Câți bani vor primi cei care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor

Nu avem ce căuta în PNRR, solicităm abrogarea articolului 9. Cu cine vreți să ne înlocuiți? Noi avem o glumă: omorâți-ne pe toți în noaptea asta și nu veți lua un leu din banii de pensii militare” (rezervist). Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră, conform intervenției de la Antena 3, că ”Are perfectă dreptate și cred că acolo erau și colegii de la USR și bănuiesc că spre ei se adresa întrebarea”.

Astăzi, comisiile de specialitate din Senat au trecut proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificări, se numără impozitarea pensiilor care depășesc 6800 de lei, cu 15%. Vorbim despre o impozitare progresivă a pensiilor.

Citește și: Pensii 2023: Majorarea vârstei de pensionare, decisă prin PNRR

Proiectul ajunge la vot în Senat, apoi în Camera Deputaților. Amintim că scopul proiectului vine pentru a respecta ceea ce România a trecut în PNRR, în vederea primirii banilor.

O altă intervenție a transmis: ”Am văzut aici colegi de la USR care vor să elimine pensiile nesimțite ale militarilor. Nu e adevărat, nu avem pensii nesimțite! Vă rog frumos, domnilor senatori, luați măsurile drepte pentru România, nu vă bateți joc de militari”. O intervenție din USR a fost că doresc să elimine pensiile ”nesimțite” ”ale domnului Nicolae Ciucă, am spus-o cât se poate de răspicat”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea