PENSII 2024: Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat. Pașii de urmat
PENSII 2024: Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat. Pașii de urmat
Românii pot să afle foarte simplu ce vechime în muncă au, creându-și un simplu cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.
Întâi de toate, este necesar să-ți creezi un cont online pe site-ul CNPP, pentru a vedea vechimea acumulată din evidențele autorităților. După ce ai finalizat primul pas, trebuie să tipărești un formular disponibil online, să-l completezi și să te prezinți, având la îndemână actul de identitate (atât în original, cât și copie), la sediul oricărei case de pensii, conform informațiilor disponibile pe site-ul CNPP.
Citește și: Impozitare pensii 2024: Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată. Pragul de impozitare a pensiilor se ridică începând cu 1 octombrie
Apoi, vei primi un e-mail prin care poți să-ți setezi parola contului. În final, poți intra în contul tău din site-ul CNPP.
Pașii pe care trebuie să-i urmeze cei care au semnătură electronică
Totodată, dacă ai semnătură electronică, nu vei mai fi nevoit să te prezinți la sediul casei de pensii. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă dispui de semnătură electronică.
În primul rând, trebuie să te autentifici în contul de utilizator. Ulterior, cu un singur click, apasă butonul „Autentificare” care se regăsește în colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.
În continuare, o nouă pagină ți se va deschide și trebuie să introduci e-mail-ul și parola stabilite pentru contul său, iar apoi poți apăsa pe „Autentificare”.
După ce ai dus la bun sfârșit acest pas, vei găsi în partea stângă a paginii un meniu și alege „Datele mele din sistemul public de pensii”.
În secțiunea cu pricina, ai posibilitatea de a selecta un document cu stagiile lunare de cotizare consemnate în evidențele CNPP începând din luna aprilie a anului 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Apoi, intră pe stagii lunare sau anuale și dă click pe „Generează raport actualizat”.
Deosebirea dintre acestea este că în cazul primului document este afișată vechimea lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatori care au plătit contribuțiile, vechimea totală acumulată), din aprilie 2001 și până acum, pe când în cazul celui de-al doilea document este afișată doar situația anuală (fără informațiile lunare).
În cazul în care vrei să consulți situația de dinainte de aprilie 2001, alege „Informații din carnetul de muncă” și dă click pe „Generează raport actualizat”.
După ce ai cerut generarea raportului actualizat, va trebui să aștepți preț de câteva minute până ce acesta va putea fi descărcat din contul tău de pe site-ul CNPP. Atunci când raportul este gata, vei fi notificat prin e-mail.
Pentru a descărca documentul, în format PDF, trebuie să te duci înapoi în pagina în care ai solicitat generarea raportului și vei găsi acolo fișierul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Economistul Radu Georgescu: ”Poate să vină președinte Chuck Norris și prim-ministru Captain America și România tot va trece printr-o ajustare financiară puternică în următorii ani”
Economistul Radu Georgescu: ”Poate să vină președinte Chuck Norris și prim-ministru Captain America și România tot va trece printr-o ajustare financiară puternică în următorii ani” Economistul Radu Georgescu a explicat de ce România va trece printr-o ajutare financiară puternică în anii următori, indiferent cine va fi președinte și cine prim-ministru. Georgescu mai vorbește și despre […]
Rabla pentru tractoare 2025: Anulare a înscrierilor în aplicația informatică. Posibil atac cibernetic
Rabla pentru tractoare 2025: Anulare a înscrierilor în aplicația informatică. Posibil atac cibernetic Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat, luni, 12 mai 2025, în jurul orei 11.00, anularea sesiunii de înscriere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului național de tractoare și mașini agricole autopropulsate, destinat producătorilor agricoli – persoane fizice. Citește și: […]
„Rabla pentru tractoare” 2025: Începe programul cu un buget de 500 de milioane de lei. Cum se face înscrierea și ce documente sunt necesare
„Rabla pentru tractoare” 2025: Începe programul cu un buget de 500 de milioane de lei. Cum se face înscrierea și ce documente sunt necesare Programul „Rabla pentru tractoare” a demarat astăzi, 12 mai 2025, iar solicitanţii pot aplica online, prin intermediul aplicaţiei informatice, informează Administraţia Fondului pentru Mediu, potrivit Agerpres. Potrivit sursei citate, aplicaţia informatică […]