Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

PENSII 2024: Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat. Pașii de urmat

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

PENSII 2024: Cum poți afla ONLINE ce vechime în muncă ai acumulat. Pașii de urmat

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Românii pot să afle foarte simplu ce vechime în muncă au, creându-și un simplu cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.

Întâi de toate, este necesar să-ți creezi un cont online pe site-ul CNPP, pentru a vedea vechimea acumulată din evidențele autorităților. După ce ai finalizat primul pas, trebuie să tipărești un formular disponibil online, să-l completezi și să te prezinți, având la îndemână actul de identitate (atât în original, cât și copie), la sediul oricărei case de pensii, conform informațiilor disponibile pe site-ul CNPP.

Citește și: Impozitare pensii 2024: Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată. Pragul de impozitare a pensiilor se ridică începând cu 1 octombrie

Apoi, vei primi un e-mail prin care poți să-ți setezi parola contului. În final, poți intra în contul tău din site-ul CNPP.

Pașii pe care trebuie să-i urmeze cei care au semnătură electronică

Totodată, dacă ai semnătură electronică, nu vei mai fi nevoit să te prezinți la sediul casei de pensii. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă dispui de semnătură electronică.

În primul rând, trebuie să te autentifici în contul de utilizator. Ulterior, cu un singur click, apasă butonul „Autentificare” care se regăsește în colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.

În continuare, o nouă pagină ți se va deschide și trebuie să introduci e-mail-ul și parola stabilite pentru contul său, iar apoi poți apăsa pe „Autentificare”.

După ce ai dus la bun sfârșit acest pas, vei găsi în partea stângă a paginii un meniu și alege „Datele mele din sistemul public de pensii”.

În secțiunea cu pricina, ai posibilitatea de a selecta un document cu stagiile lunare de cotizare consemnate în evidențele CNPP începând din luna aprilie a anului 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare. Apoi, intră pe stagii lunare sau anuale și dă click pe „Generează raport actualizat”.

Deosebirea dintre acestea este că în cazul primului document este afișată vechimea lună cu lună (zile lucrate, venituri, condiții de muncă, punctaj, angajatori care au plătit contribuțiile, vechimea totală acumulată), din aprilie 2001 și până acum, pe când în cazul celui de-al doilea document este afișată doar situația anuală (fără informațiile lunare).

În cazul în care vrei să consulți situația de dinainte de aprilie 2001, alege „Informații din carnetul de muncă” și dă click pe „Generează raport actualizat”.

După ce ai cerut generarea raportului actualizat, va trebui să aștepți preț de câteva minute până ce acesta va putea fi descărcat din contul tău de pe site-ul CNPP. Atunci când raportul este gata, vei fi notificat prin e-mail.

Pentru a descărca documentul, în format PDF, trebuie să te duci înapoi în pagina în care ai solicitat generarea raportului și vei găsi acolo fișierul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Șoferii riscă să plătească polițe mai scumpe dacă nu-și anunță asigurătorul la vânzarea mașinii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferii riscă să plătească polițe mai scumpe dacă nu-și anunță asigurătorul la vânzarea mașinii Legea asigurărilor RCA nr. 132/2017 prevede că asigurații trebuie să înștiințeze asigurătorul RCA, în termen de 5 zile, în situația în care „informațiile înscrise în contractul RCA au suferit modificări intervenite în timpul derulării contractului”. Citește și: ASIGURAREA de SĂNĂTATE 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea