Pensii 2023: Vești bune pentru vârstnici. Poștașii vor livra pensiile beneficiarilor și în minivacanța de 1 iunie
Pensii 2023: Vești bune pentru vârstnici. Poștașii vor livra pensiile beneficiarilor și în minivacanța de 1 iunie
Începând cu data de 2 iunie se va da startul distribuirii pensiilor pentru beneficiarii care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 iunie să intrăm în program normal, a anunțat ministrul Muncii.
Citește și: Când intră pensiile pe card în luna mai 2023: Care este data până la care vin prin poștă luna aceasta
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunţul pentru pensionarii români. Data la care vin pensiile românilor în iunie 2023 a fost anunţată oficial de ministrul Muncii, Marius Budăi, după ce au existat speculaţii cu privire la o întâriere, din cauza minivacanţei de Rusalii.
Oficialul încearcă să-i liniștească pe români şi susţine că nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat, în luna iunie 2023. Astfel, pensionarii vor primi veniturile care li se cuvin la termen, iar poștașii vor fi pe teren, inclusiv în ziua liberă prin lege.
„Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă (…). Da (poștașii muncesc și în vinerea din punte – n.r.). Nu va exista nicio zi de întârziere„, a declarat ministrul Marius Budăi.
Citește și: Pensii speciale 2023: Peste 10.000 de euro net pe lună pentru primul special al țării, un fost procuror din județul Alba!
Şeful Casei de Pensii, anunţ la România TV despre plata pensiilor în iunie 2023
„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.
Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.
Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal.
Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.
Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit romaniatv.net.
Recalcularea pensiei, un subiect intens discutat în această perioadă, poate fi cerută de români, printr-o solicitare, alături de câteva acte necesare.
Recalcularea pensiei se poate face în cazul celor care au realizat stagiul de cotizare după deschiderea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, dar şi pentru persoanele care au mai lucrat și după ce au împlinit vârsta de retragere și au ieșit la pensie.
Aşadar, după realizarea oricărui stagiu de cotizare după deschiderea drepturilor de pensie pentru limită de vârstă, se poate solicita recalcularea drepturilor de pensie.
Recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de minimum 12 luni poate fi cerută de orice român.
„Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.
Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezultă punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.
Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul Naţional de Statistică”, potrivit Casei Naționale de Pensii Publice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi