Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pensii 2023 | Pensiile ar putea fi majorate cu până la 27% pentru a atinge limita de 9,4% din PIB

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2023 | Pensiile ar putea fi majorate cu până la 27% pentru a atinge limita de 9,4% din PIB

Mâine, dacă domnul Budăi doreşte şi are bani la buget, poate să crească punctul de pensie cu 27%. Dacă ar creşte, mâine, cu 27% pensiile, atunci abia s-ar atinge acel prag. Până atunci, nu. Deci poate să crească cu 10, cu 15, cu 20, cu 25, cu 27% şi îl provoc public acum: Budăi, creşte pensiile! Am văzut că şi-a făcut un tricou cu 9,4%, o să-mi fac şi eu un tricou cu 27%, dacă mă mai invitaţi, pentru că altfel suntem în plină epocă post-adevăr.

Citește și: Pensii 2023: Pensia minimă ar putea crește de la 1.000 de lei la 1.100, începând cu 1 ianuarie 2023

Acel 9,4% a fost un succes diplomatic al României, al meu, al premierului Cîţu de la acel moment, pentru că Comisia Europeană era absolut îngrozită de modul în care pensiile afectează bugetul public şi-l afectează într-un mod impredictibil, pentru că vine fiecare politician de-ăsta, iresponsabil – mai mult de la PSD se întâmplă să fie – şi spune, cum a spus Dragnea, a spus Ciolacu: 40% creştem pensiile! De ce nu creşte Ciolacu acum pensiile?

De ce nu este întrebat Ciolacu la fiecare ieşire publică, de presă, când merge să vorbească cu oamenii: ”Dom-le, ai spus că dai 40% la pensii, de ce nu dai 40% la pensii, sau măcar dă 27%, hai să vedem, provocare!”, a afirmat Cristian Ghinea în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.

Citește și: Noutăți PENSII 2023: Ce scenarii sunt luate în calcul pentru majorarea pensiilor

El a catalogat drept „o mare măgărie care li se întâmplă pensionarilor din România”, promisiunile făcute de politicieni înaintea alegerilor cu privite la majorările de pensii, promisiuni care nu sunt respectate.

„E un fel de ţeapă permanentă pe care politicienii o dau pensionarilor şi tocmai de-asta sunt aşa de nervoşi pe PNRR, pentru că pe lângă pragul ăla, PNRR spune ceva foarte important: nu mai depinde pensia românilor de pixul politicienilor. Pur şi simplu, de două ori pe an se indexează pensia pe o formulă matematică, în funcţie de inflaţie şi de creştere economică. De fapt, asta-i doare mult mai rău, pentru că, după ce se îndeplineşte această lege, Ciolacu, Budăi, toţi ăştia care câştigă voturi nu mai au pixul”, adaugă fostul ministru.

Citește și: Pensii 2023. Noutăți privind majorarea pensiilor. Ce prevede legea pensiilor?

Cristian Ghinea reclamă că, din cauză că nu are bani în buget pentru majorări, actuala conducere a „făcut o întreagă isterie” pe tema procentului stabilit prin PNRR pentru pensii.

„Ce să zică: dom-le, am fost măgari şi am minţit pensionarii? Nu! Zic şi ei : dom-le, e Ghinea de vină şi PNRR-ul. De fapt, Comisia Europeană a venit cu un prag mult mai mic la negocieri şi a zis: ”Trebuie să aveţi un blocaj”. Comisia a avut undeva 8,4-8,5”, a mai explicat fostul deţinător al portofoliului fondurilor europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea