Rămâi conectat

Actualitate

Pensii 2023. Noutăți privind majorarea pensiilor. Ce prevede legea pensiilor?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2023. Noutăți privind majorarea pensiilor. Ce prevede legea pensiilor?

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre majorarea pensiilor, după anunţul făcut, anterior, de către Marcel Ciolacu.

„Marcel Ciolacu spune că trebuie să se mărească pensiile, rata inflaţiei trebuie să se regăsească cu un procent identic în majorarea pensiilor. Rata inflaţiei în momentul de faţă este, oficial, 15%. Sunt analişti care spun că neoficial este mult mai mare. Cu cât şi când s-ar putea mări aceste pensii?”, a întrebat jurnalistul Radu Tudor.

„Chestiunea este un pic mai complicată din punct de vedere tehnic, dar noi vom face mai mult decât spune legea. Şi aici, când se va lua decizia în coaliţie – e atributul liderilor coaliţiei să anunţe. Eu vă spun legal: dacă ar fi să dăm doar rata inflaţiei, acesta pentru anul 2022 o să o cunoaştem abia la sfârşitul primului trimestru din 2023.

De aia în legea pensiilor se spune că se merge pe o rată a inflaţiei din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre pentru că nu vom face acest lucru, nu vom merge pe o majorare mai mică, vom încerca şi facem multe simulări să vedem cum ne descurcăm şi cum ne aşezăm şi cu siguranţă va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023„, a răspuns ministrul Muncii, Marius Budăi.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat, la Antena 3, dacă se vor mai majora pensiile.

„Se vor mai mări pensiile şi când?”, a întrebat Radu Tudor.

„Categoric! Aţi văzut că s-a venit şi punctual cu acele ajutoare, apoi cu acele carduri sociale”, a fost răspunsul liderului PSD.

„Când vor fi mărite pensiile şi cu cât?”, a întrebat Radu Tudor.

„În primul rând vor fi mărite pensiile pentru că avem o lege, vor fi indexate cu rata inflaţiei”, a răspuns preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Dacă le măriţi cu rata inflaţiei ne daţi o veste foarte bună; înseamnă că le măriţi cu 20%, că asta e inflaţia reală”, a fost replica lui Radu Tudor.

„Legea există, vom mări cu indicele de inflaţie”, a răspuns preşedintele PSD.

sursă: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea