Rămâi conectat

Actualitate

Pensii 2023: Când intră banii pe octombrie și cine va primi până la 1.000 de lei în plus la pensie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensii 2023: Când intră banii pe octombrie și cine va primi până la 1.000 de lei în plus la pensie

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a transmis românilor când vor intra pensiile în luna octombrie şi ce sume de bani vor primi în plus mlioane de pensionari.

Citește și: O nouă lege a pensiilor din ianuarie 2024. Majorarea pensiilor diferențiat: Pensiile mici indexate cu un procent mai mare

”Chiar de luni normal începem să achităm pensiile aferente lunii octombrie, numai că noutatea este că, pe lângă pensia aferentă acestei luni, se va acorda și cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de Ordonanța 168/2022 și vreau să reamintesc care sunt condițiile de acordare a acestui ajutor financiar.

Este vorba despre pensionarii din sistemul public de pensii cu domiciliul în România, ale căror venituri sunt mai mici sau egal cu 3.000 de lei Acest ajutor este dat pe tranșe de venituri”, a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii.

Citește și: Noutăți pensii: Se schimbă vârsta de pensionare. Se va egaliza vârsta de pensionare între femei și bărbați

”Pensionarii cu venituri până în 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, între 1.501 și 2.000 de lei vor primi 800 de lei, iar între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei. Aceste sume sunt prevăzute a se da în două tranșe egale.

Prima tranșă, amintesc, a fost dată în luna ianuarie, urmând ca a doua transă să fie acordată începând chiar de luni, când începe achitarea pensiilor.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari. Pe talonul de pensie sunt evidențiate distinct aceste ajutoare financiare, separat, față de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

APEL UMANITAR pentru un băiat din Alba cu autism, care are nevoie de 12 000 euro pentru autotrasplant de celule stem în străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

APEL UMANITAR pentru un băiat din Alba cu autism, care are nevoie de 12 000 euro pentru autotrasplant de celule stem în străinătate În era digitală în care trăim, rețelele de socializare au devenit nu doar mijloace de comunicare, ci și platforme pentru împărtășirea unor povești personale și apeluri de ajutor. Un astfel de mesaj […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare