Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Pensii 2022: Pensiile mici ar putea fi majorate în anul 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022: Pensiile mici ar putea fi majorate în anul 2022: Care sunt vârstnicii care s-ar putea bucura de creștere

Anul acesta pensiile mici ar putea să crească, în România, în urma unei decizii care ar fi fost luată în urma negocierii între ministrul Muncii și reprezentanții Comisiei Europene, arată rtv.net.

Citește și: Pensii 2022: Peste 63.000 de lei, cea mai MARE pensie din România, în ianuarie

Comisia Europeană ar fi de acord ca doar pensiile mici să fie majorate, din nou, în cursul acestui an.

Ce pensii cresc, din nou, anul acesta

Deşi reprezentanţii Comisiei Europene ar fi fost de acord cu majorarea pensiilor mici, ministrul Muncii vrea să fie majorate toate pensiile pe bază de contributivitate.

Reamintim că Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat, vineri, că majorarea pensiilor va fi în zadar dacă nu reuşim să oprim inflaţia.

„Vreau să mergem către zona în care puterea de cumpărare să fie recuperată. Sunt forme mixte de recuperare de putere de cumpărare. Poate fi şi aceasta o soluţie, dar să ajungem la jumătate anului. Vă spun de ce. Haideţi să oprim inflaţia! Pentru că în jocul acesta al majorării, dacă nu i-ai oprit inflaţia, degeaba ai majorat”, a declarat Adrian Câciu.

Nicolae Ciucă anunţă că va merge cu Marius Budăi la Bruxelles pentru a renegocia PNRR: „Sunt realist, nu vreau să vând iluzii nimănui”

Nicolae Ciucă a declarat că a avut discuţii atât cu Marius Budăi, cât şi cu liderii partidelor coaliţiei de guvernare privind renegocierea PNRR, astfel încât să avem un procent mai mare alocat pensiilor.

„Am avut discuţii cu domnul ministru Budăi (n.r. Ministrul Muncii), am avut discuţii la nivelul coaliţiei, cu liderii partidelor din compunerea coaliţiei. Cu fiecare dintre ei am căzut de acord să prezentăm şi am prezentat discuţiile pe care le-am avut la Comisia Europeană, atunci când m-am întâlnit cu doamna von der Leyen, toţi comisarii de linie, astfel încât să avem o înţelegere cât se poate de clară vizavi de ceea ce înseamnă PNRR.

Este foarte corect că în interiorul documentelor de referinţă nu este o trecută o dată anume pentru a negocia sau renegocia anumite capitole sau puncte din PNRR.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

În schimb, discuţia a fost de următoarea manieră. Haideţi să vedem în primii doi ani, concret ce s-a realizat, după care putem să discutăm în funcţie de modul în care a început şi s-a derulat programul în această perioadă de timp.

Pentru că de atunci încolo ne mai rămâne un slot de timp suficient de mare până la finele anului 2026 să putem să facem modificările în funcţie de evoluţiile concrete pe care noi le-am avut de la începerea programului.

Îl înţeleg foarte bine pe domnul ministru, este responsabilitatea dânsului şi a noastră a tuturor, să avem grijă de tot ceea ce înseamnă cetăţenul român, fie că este activ sau pensionar.

Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute

Am pus în centrul programului de guvernare cetăţeanul român. Este cât se poate de asumat că vom face tot ceea ce este posibil astfel încât prin deciziile pe care le luăm să putem să asigurăm acel venit pe care cetăţenii români îl merită atunci când au ieşit la pensie. Este vorba despre asigurarea unui trai decent. Nu vrea nimeni mai mult decât se poate, ci doar un trai decent.

În această responsabilitate pe care ne-am asumat-o vom face tot ceea ce este posibil. Personal, i-am zis domnului ministru că merg cu dumnealui la Bruxelles şi susţinem, negociem tot ce este de negociat, în condiţiile în care va trebui să avem modificări la Legea Salarizării, la Legea Pensiilor şi trebuie să punem pe masă, concret, ceea ce vrem cu adevărat să facem.

Citește și : Punctul de PENSIE crește de la 1 ianuarie 2022. Bugetul asigurărilor sociale, adoptat de către Guvern

Sunt foarte optimist, dar şi realist, şi nu vreau să vând iluzii nimănui”, a declarat premierul la Antena 3.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea