Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pensii 2022: Care este reducerea pentru activitatea desfășurată în fosta grupă I de muncă. TABEL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensii 2022: Care este reducerea pentru activitatea desfășurată în fosta grupă I de muncă. TABEL

În situaţia realizării unor stagii de cotizare în fostele grupe I şi a II a de muncă (anterior datei de 1 aprilie 2001), în condiţii deosebite de muncă (după data de 1 aprilie 2001) și în condiții speciale de muncă (după data de 1 aprilie 2001) vârsta standard de pensionare se reduce în raport cu numărul anilor lucraţi efectiv în aceste condiţii de muncă.

Stagiul minim de cotizare efectiv realizat în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, și în locurile de muncă încadrate în condiţii speciale pentru care se acordă reducerea vârstei standard de pensionare este de 2 ani, lucrați 100% din timp. Reducerile vârstei standard de pensionare sunt cuprinse între 1 şi 12 ani, în funcţie de numărul anilor efectiv lucraţi în aceste condiţii şi operează doar în condiţiile realizării stagiului complet de cotizare prevăzut de lege.

Reducerile vârstelor standard de pensionare acordate persoanelor care au desfașurat activitate în condiții diferite de muncă ( în fosta grupă a I de muncă, dar și în condiții deosebite de muncă sau în condiții speciale de muncă, dar și în condiții deosebite de muncă), precum și cele prevăzute de alte acte normative pot fi cumulate fără ca totalul acestora să depăşească 13 ani.

De exemplu, reducerea vârstei standard de pensionare acordată persoanelor care au desfăşurat activitate în condiţii deosebite de muncă, grupa I de muncă și condiții speciale poate fi cumulată cu cea prevăzută de Legea nr. 341/2004, fără ca totalul acestora să depăşească 13 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea