Rămâi conectat

Sport

Pedeapsă drastică după cazul Metalu Aiud – Energia Săsciori! Arbitrul Horațiu Balea, „pe bară” și reținut de la delegări tot returul!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Surse autorizate susțin că brigada de arbitri care a oficiat la meciul „cu cântec” din etapa a 14-a a Ligii a 4-a, Metalu Aiud – Energia Săsciori, omologat de Comisia de Dsiciplină a AJF Alba la „masa verde” pentru că gazdele au efectuat 5 înlocuiri, fară ca respectiva situație să fie semnalată în raportul de joc, a fost pedepsită drastic de șefii arbitrajului din Alba.

Conform informațiilor noastre, centralul Horațiu Balea nu va mai conduce în această primăvară niciun joc oficial în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba, mai precis este reținut de la delegări pentru trei luni, adică tot returul! Aflați în culpă, și ceilalți membri ai brigăzii delegate, împreună cu observatorul Vasile Dărămuș, o să suporte sancțiuni asemănătoare, însă pedepsele pot fi diferite. La jocul în cauză brigada de arbitri a fost compusă din Horaţiu Balea (Alba Iulia), Alin Popa (Beldiu), Sebastian Prodea (Alba Iulia), iar observator a fost delegat Vasile Dărămuş (Alba Iulia).

Conform RODAAF, nicio sancțiune nu este comunicată în mod public. În respectivul caz, Comisia de Disciplină a CJA Alba a luat anumite decizii, direct proporționale cu responsabilitatea fiecăruia. Urmăriți delegările din retur și puteți să aflați durata sancțiunilor„, a explicat Alexandru Vodă, președintele Comisiei Județene de Arbitri Alba.

În partida din 26 noiembrie 2017, câștigată pe teren de Metalu cu scorul de 4-0, aiudenii au efectuat 5 schimbări de jucători pe timpul jocului. Eroarea organizatorică a fost trecută cu vederea în mod suspect de arbitrii și observator, care nu au semnalat nimic în documentele oficiale. Cum situația era una extrem de gravă, Comisia de Disciplină a AJF Alba a pus piciorul în prag, a trecut peste documentele oficiale, a lămurit cazul, iar în ședința din 6 decembrie, a îndreptat lucrurile sancționând un subiect delicat. Ulterior, s-a luat în discuție la nivelul arbitrajului județean problema celor trei „cavaleri ai fluierului”, împreună cu observatorul. Și dacă peste eroarea din raportul oficial s-ar mai fi trecut cât de cât, pe aceștia i-a costat scump modul cum au înțeles să mușamalizeze gafa gazdelor, dorind să „pună batista pe țambal”.

Subiectul în sine a încins lumea fotbalului judeţean, întrucât pe raportul de joc nu fusese semnalată, greu de înţeles motivele, această eroare organizatorică a echipei conduse de Radu Andone, deşi spectatorii prezenţi la stadion au remarcat respectivul fapt.  Ultima înlocuire s-a produs în minutul 81, când a ieşit Bogdan Andone (antrenorul divizionarei secunde ASU Poli Timişoara), substituit de Alexandru Olar, precedentele fiind Andrea (21, G. Szekely), Botaș (63, Văsuţ), Cr. Moldovan (65, Mătărângă), I. Marian (78, O. Oltean).

*Peste o săptămână, același Balea, scandal cu familia Hulea, la Lunca Mureșului!

Același arbitru albaiulian Horațiu Balea s-a aflat după o săptămână de la „episodul” Metalu, în 3 decembrie, în prim-planul altor evenimente încinse petrecute la Lunca Mureșului. Era jocul din ultima etapă Fortuna – Viitorul Sîntimbru, când  Adrian Hulea, antrenorul Viitorului Sîntimbru și Ovidiu Hulea, vicepreședintele AJF Alba, apropiat al vizitatorilor, au fost eliminați în prima repriză, avându-l în „colimator” pe „centralul” Horațiu Balea, caruia i-au reproșat maniera de arbitraj, fiind trimiși în tribune pentru proteste și din pricina nervozității. Ba mai mult, imediat după pauză, Denis Hulea, fundașul oaspeților a văzut „roșu” la propriu în minutul 49, din pricina acumulării a două avertismente. Comisia de Disciplină a AJF Alba i-a sancționat pe cei trei membri ai familiei Hulea, implicaţi la Viitorul Sîntimbru, care au fost amendaţi şi suspendaţi, pentru incidentele de la întâlnirea din Liga a IV-a, din ultima rundă, Fortuna Lunca Mureşului – Viitorul Sîntimbru, după urmează: Denis Ovidiu Hulea (jucător) – o etapă şi 30 lei amendă; Marius Adrian Hulea (antrenor) – trei etape şi 150 lei amendă; Ovidiu Hulea (oficial) – trei luni suspendare şi 300 lei amendă (acesta fiind şi vicepreşedintele AJF Alba).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea