Rămâi conectat

Actualitate

Pe surse: Crin Antonescu şi Klaus Iohannis susţin ieşirea PNL de la guvernare. Care sunt liberalii care se opun

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În şedinţa PNL, Crin Antonescu a expus liberalilor varianta ieşirii PNL de la guvernare, opţiunea preşedintelui PNL fiind susţinută şi de Klaus Iohannis, potrivit site-ului pesurse.ro. De cealaltă parte a baricadei se află fostul premier Tăriceanu, vicepremierul Daniel Chitoiu dar si fostul ministru de Interne, care s-au opus acestei variante.

Șeful PNL Crin Antonescu a ajuns la sediul partidului din bulevardul Aviatorilor. Împreună cu acesta a sosit și primarul Sibiului Klaus Iohannis.

Potrivit site-ului pe surse.ro, peste jumătate dintre șefii de filiale ai PNL au fost prezenți la ședință.

Aceleași surse susțin că liberalii vor decide în ședința de astăzi rămânerea la guvernare a PNL, lucru pe care liderii de partid îl vor discuta mâine cu Victor Ponta în şedinţa de mâine pe care a anunţat-o premierul .

Printre cei care au ajuns la sediul PNL până se numără Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Radu Stroe, Mariana Câmpeanu, Rareş Mănescu, George Scutaru, Aristotel Căncescu, Ovidiu Silaghi.

Surse liberale au declarat anterior, că liderii PNL se reunesc, duminică seară, într-o şedinţă informală, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere într-o nouă reuniune a USL, care ar putea avea loc luni, dar şi legat de strategia parlamentară a liberalilor pentru săptămâna care începe.

Liderii de filiale ai PNL, vicepreşedinţii partidului şi liderii grupurilor parlamentare au fost convocaţi duminică seară, de la ora 18.00, pentru o reuniune neoficială cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, au precizat sursele citate.

Şedinţa are în vedere o analiză a mandatului de negociere pentru o nouă reuniune a USL, luni dimineaţă, în care să se discute propunerile liberalilor pentru cele patru portofolii din Guvern. De asemenea, liderii PNL ar urma să stabilească strategia parlamentară în cazul în care premierul Victor Ponta îşi menţine solicitarea pentru înfiinţarea unui post de vicepremier alocat Partidului Conservator, iar blocajul din USL va continua, au susţinut aceleaşi surse.

Rămâne de vazut daca va avea câştig de cauză punctul de vedere al conducerii centrale a PNL, care doreşte ruperea USL şi ieşirea de la guvernare sau baronii locali ai PNL vor fi suficient de convingători pentru a menţine partidul la putere.

Pesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea