Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Pe când şi un drum bun pe Secaşul Mic?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subsemnatul Nicolae Voicu, domiciliat în Alba Iulia, str. Dealul Furcilor nr. 6, cititor şi abonat al ziarului „Unirea”, de loc din Secăşel, comuna Ohaba, judeţul Alba, prin prezenta cer respectuos ca în limita spaţiului disponibil să publicaţi în paginile ziarului „Unirea” scrisoarea deschisă adresată d-lui Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba:
Pe prima pagină a ziarului „Unirea” de vineri 15 iulie 2011 apare articolul „Lucrări de reabilitare pe 9 drumuri judeţene din Alba”. Am citit acest articol foarte atent crezând că printre cele 9 drumuri judeţene din Alba se numără măcar una din porţiunile de drum care fac legătura de la Berghin – Ohaba – Vingard, Berghin – Colibi – Secăşel – Ohaba – Vingard sau Straja – Henig – Colibi – Secăşel – Tău pentru a fi asfaltate şi a se putea circula mai lin pe aceste porţiuni de drum. Vă întreb respectuos domnule Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului judeţean Alba, ar fi posibil să se asfalteze aceste porţiuni de drumuri judeţene din Alba, inclusiv din fonduri europene şi când? Citind aceste rânduri sunt convins că toţi locuitorii din localităţile amintite mai sus sau care provin din aceste localităţi şi locuiesc în altă parte sunt în asentimentul meu şi doresc să fie asfaltate aceste porţiuni de drum cât de repede posibil, întrucât şi ei plătesc taxe şi impozite. Asfaltându-se măcar una din porţiunile de drum amintite mai sus, s-ar putea circula mai uşor, mai lin, aceasta ducând la dezvoltarea satului românesc de pe aceste frumoase meleaguri, cu pământ bun care dă roade bogate.
Înainte de colectivizare, vorbea lumea că era făcut un plan pentru a se construi o cale ferată şi o şosea de la Teiuş la Sibiu pe Secaşul Mic, dar s-a abandonat cu venirea colectivizării. În acest fel, se împărţea circulaţia de pe ruta Cluj-Sibiu, în loc să meargă prin Sebeş pe Secaşul Mare la Sibiu, circulaţia se făcea pe ruta Cluj de la Teiuş la Sibiu pe Secaşul Mic, astfel se împărţea circulaţia înspre Sibiu. Acum, alături cu drumul Sibiului de la Sebeş se construieşte autostrada Paneuropeană Coridorul IV. Fiind şosea naţională de la Sebeş la Sibiu, pe Secaşul Mare plus autostrada Paneuropeană coridorul IV, aceasta tot pe la Sebeş, zona văii Secaşului Mic rămâne izolată, slab dezvoltată, greu accesibilă până când se va asfalta cel puţin una din porţiunile de drum amintite mai sus. Arăt, şi acest lucru este bine ştiut, că în Deal la Berghin, este pietriş bun pentru pietruirea drumurilor dar trebuie exploatat şi ar fi bun de pus pe drum, de la Henig la Colibi.
Pe această cale mulţumesc domnului Nicolae Mihălţan, primarul comunei Ohaba, domnului Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, pentru pietruirea drumurilor în Secăşel, inclusiv a drumului pe unde merg la casa părintească din Secăşel.
Nicolae VOICU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea