Rămâi conectat

Ştirea zilei

PDL Alba şi-a definitivat listele cu candidaţii de primar. Ciugud şi Şpring, singurele localităţi fără nominalizaţi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Democrat-liberalii din Alba au anunţat, prin vocea secretarului general al partidului, senatorul Alexandru Pereş, că listele cu candidaţii de primari pentru alegerile din 10 iunie 2012 au fost stabilite în proporţie de 99% în cadrul Biroului Permanent Judeţean de joi, singura dilemă fiind la Ciugud. PDL nu renunţă să participe cu un candidat la Ciugud chiar dacă sunt conştienţi că actualul primar, pesedistul Gheorghe Damian, foarte apreciat de localnici, nu poate fi învins. Ei spun că au candidat chiar şi la Rimetea, pe Robert Oancea, chiar dacă în mod tradiţional populaţia de etnie maghiară îl votează pe reprezentantul UDMR. „Avem nominalizări pe 77 din cele 78 de unităţi teritorial-administrative, avem o singură dilemă deocamdată dar rezolvabilă într-o săptămână, maxim 10 zile, e vorba de Ciugud. Problema noastră e deocamdată la Ciugud, pentru că la Sebeş toate lucrurile sunt clare, rămâne Dorin Nistor. Obiectivul nostru este ca până în 8 mai să definitivăm candidaturile, în sensul înregistrării tuturor dosarelor la Biroul Permanent Electoral”, a precizat Alexandru Pereş.

Pentru majoritatea municipiilor şi oraşelor democrat-liberalii merg în continuare cu primarii pe care îi au în funcţie: Mircea Hava la Alba Iulia, Gheorghe Rotar la Blaj, Dorin Mateica la Teiuş, Silviu Ponoran la Zlatna, Tiberiu Raţiu la Abrud, Gheorghe Bora la Baia de Arieş. La Sebeş PDL Alba mizează pe Dorin Nistor, la Aiud pe Oana Badea, la Câmpeni merge cu actualul viceprimar PNŢCD, Dorin Corcheş, la Ocna Mureş îl aruncă în luptă pe Silviu Vinţeler, actual primar PDL în Noşlac, iar la Cugir pe Camelia Dumitrean, directoare a Colegiului „I.D. Lăzărescu”, fostă membră a PSD. Pereş a anunţat şi numele directorului de campanie – Marius Haţegan, şi a mandatarului financiar – Nicolae Şerbu.

 Secretarul general al PDL, Alexandru Pereş, a spus că cel puţin cinci primari care provin de la PNL şi PSD vor candida în 10 iunie din partea PDL. Este vorba despre primarii din Sohodol – Sorin Corcheş (PSD), Poşaga – Ioan Botaş (fost PNL), Mogoş – Mircea Macavei (fost PNL), Doştat – Emilia Cândea (fostă PNL) şi Mihalţ – Flavius Breaz (fost PSD).

La Şpring însă situaţia e viceversa. Primarul democrat-liberal de aici, Liviu Daniel Rusu, negociază puternic cu USL pentru candidatura din vara acestui an. „Nu fac un secret din faptul că mi-aş dori să candidez din partea PNL şi mi-am dat deja acordul în acest sens. Sunt însă o serie de discuţii între PNL şi PSD, aştept un răspuns definitiv şi din partea lor săptămâna viitoare. Sunt om politic şi negociez cu toate partidele”, a declarat Daniel Rusu care spune că nu exclude total nici o altă candidatură din partea PDL însă „pentru asta ar mai fi multe de rezolvat”. Reprezentanţii PDL Alba au lăsat însă să se înţeleagă că ar vrea să meargă în continuare cu Rusu la Şpring. „Rusu este actualmente primarul PDL şi există posibilitatea să rămână şi în continuare. Deocamdată aşteptăm”, a spus Pereş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea