Rămâi conectat

Sport

Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba! A stat mai bine de 6 ani pe banca Industriei Galda de Jos, în Liga a 3-a

Publicat

în

Instalat în octombrie 2014 la cârma Industriei Galda de Jos, la mijlocul turului primului campionat petrecut în eșalonul terț, antrenorul Paul Ciucă a devenit cel mai longeviv tehnician din Alba, activând neîntrerupt mai bine de 6 ani la gruparea găldeană.

În acea vară, “galben-albaștrii” au promovat în Liga a 3-a cu Alin Hancăș, care însă a renunțat din motive personale, campionatul debutând cu Radu Andone, ce a plecat după 7 etape.

Primul meci al lui Ciucă a fost acasă, în etapa a 8-a, 1-1 cu FC Zalău și ultimul s-a consemnat recent, tot pe propriul teren, 1-3 cu Avântul Reghin. S-a vehiculat intens în această iarnă că Industria Galda de Jos, ce nu mai avut finanțare din motive de rivalități politice la nivelul Consiliului Local, ar arunca prosopul, caz în care și colaborarea îndelungată s-a încheiat brusc, în cele din urmă echipa mutându-se la Galtiu prin implicarea familiei Hulea, iar antrenor a fost instalat Ștefan Fogoroși. Întrucât Paul Ciucă nu avea licențele necesare pentru a conduce oficial echipa de la marginea terenului, s-a apelat mereu la “artificiul” unui “principal” în acte, nume precum Silviu Miron, Ioan Ilie sau Alexandru Kilin.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Ciucă s-a identificat cu Industria!

Ciucă și-a trecut în drept un veritabil record al fotbalului autohton, în condițiile în care schimbarea antrenorilor, când treaba nu merge, este “la modă” în spațiul mioritic. Câtă vreme sunt antrenori care nu știau “dacă-i prinde paltonul”, ajungându-se la mandate chiar de câteva zile, este de apreciat această colaborare îndelungată Industria – Paul Ciucă. Coleric uneori și victimă a ieșirilor necontrolate, Paul Ciucă a fost antrenorul ideal pentru inimoasa grupare găldeană. A lucrat în condițiile specifice unui club mic, care “s-a întins atât cât e plapuma”, la limita amatorismului, unde partea financiară nu a epatat, neputându-se asigura cazare și masă pentru fotbaliștii din alte părți, trensferuri sau cantonamente centralizate, iar asta a contat enorm în relația dintre banca tehnică și staff-ul administrativ.

Dar, în timp, lucrurile au început să scârție, factorul motivațional pe care miza Ciucă în vestiar nu-și mai făcea efectul, jucătorii importanți au început să plece, fie la muncă, fie în alte părți (să oferim câteva exemple, P. Păcurar, Al. Man, A. Câmpean, Bodea, Cernea, S. Mureșan, G. Goronea, Căt. Ștef, Boancă, Cioplântă, D. Lupșan), fotbaliști care sub comanda lui Ciucă s-au repus pe picioare și și-au relansat carierele. Este clar că a intervenit și saturația, o erodare în plan moral, asta întrucât a început să apese obișnuința sau rutina. În 2018, au apărut și acele probleme ale lui Ciucă în Liga a 4-a (cu scandalul cu arbitrul M. Domșa, la Șpring, într-un meci cu Viitorul Spicul Daia Română), ce i-au adus 14 luni de suspendare, urmate de chestiuni de sănătate la începutul anului următor, ce l-au împiedicat în acel retur să fie prezent la antrenamente sau chiar la meciurile din acea primăvară.

*Lumini și umbre

În ansamblu, au fost rezultate surprinzătoare pentru Industria, care devenise “campioana deplasărilor”, a terminat pe podium în 2016 și se vorbea de fenomenul “panică la Galda”, echipa ajungând chiar să dețină șanse la promovarea în Liga a 2-a, prin 2017, când Ripensia Timișoara a avut câștig de cauză! Lăudabil parcurs, dacă am face o comparație decentă cu echipe precum Unirea Alba Iulia, CS Ocna Mureș, Performanța Ighiu sau Mureșul Vințu de Jos, ca să nu mai vorbim că municipii precum Aiud sau Sebeș nu au echipe de fotbal! Și tocmai de aceea, cu toate “episoadele negative” petrecute de-a lungul vremii, Paul Ciucă merită cântărit firesc, fără patimă, pentru ceea ce a realizat, în timp, în cei mai bine de 6 ani petrecuți la Industria, apogeul fiind acel meci istoric din septembrie 2016, când în “16”-imile Cupei României la Galda de Jos a poposit o grupare de tradiție, Petrolul Ploiești!

Pomeneam de anul 2019, cam de atunci a început Industria să alunece pe tobogan, în acel campionat salvându-se în ultima rundă de la evitarea retrogradării. Reculul a fost evident și în următorul campionat, turul ediției 2019/2020 fiind încheiat pe ultima pozițe, pentru ca înghețarea sezonului să reprezinte “gura de oxigen”. Căderea a fost și mai evidentă în toamna trecută, sub presiunea pandemiei de coronavirus, iar Industria iernează pentru al doilea an consecutiv în postura de “lanternă roșie”, cu o singură victorie și toate cele 5 jocuri interne pierdute!

*Din 2018, în cădere liberă

Antrenorul Paul Ciucă (ce a împlinit 41 de ani în februarie) a strâns 155 de partide în Liga a 3-a, toate la Industria Galda de Jos, la care se adaugă și alte 16 meciuri disputate în Cupa României, identificându-se practic cu Galda fotbalistică, ce a ajuns la al 7-lea sezon consecutiv pe a treia scenă!

Dar iată parcursul Industriei în aceste 7 stagiuni

*2014/ 2015 (locul 9 în Seria a 5-a)

26        9          6          11        42-46  33

*2015-2016 (locul trei în Seria a 5-a)

26        16        2          8          50-35  50

*2016/ 2017 (locul 5 în Seria a 4-a)

26        13        7          6          41-28  46

*2017/ 2018 (locul 5, în Seria a 5-a)

28        15        5          8          47-37  50

*2018/ 2019 (locul 10, în Seria a 4-a)

30        13        2          15        50-43  41

*2019/ 2020 (locul 14, în Seria a 5-a)

16        3         2          11        19-35  11

*2020/ 2021 (locul 10 la finele turului, în Seria a 9-a

10        1          1          8          10-24  4

Dintre aceste confruntări, mai bine de jumătate s-au încheiat cu rezultate pozitive: 69 de victorii, 22 de remize și 64 de înfrângeri. Și, ce dovadă mai elecventă mai trebuie despre mariajul de pe banca tehnică a “galben-albaștrilor”, când parcursul Industriei Galda în Liga a 3-a este egal cu antrenorul Paul Ciucă (minus 7 meciuri)?


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Minaur Baia Mare – Metalurgistul Cugir, în returul barajului de promovare

Publicat

în

În Maramureș, se dispută returul barajului de promovare în Liga a 2-a, între Minaur Baia Mare și Metalurgistul Cugir, un joc ce nu mai are importanță în economia calificării după  ce trupa lui Ciprian Danciu a câștigat net, 4-0 în Alba.

Echipe probabile:

Minaur: Băilă – Potcoavă, M. Lazăr, Mondragon, D. Simion – Jucan, Gheba, Donca/ cpt, Chinde – P. Petre, Petran; rezerve Breban, Tand, Văsălie, C. Stanciu, R. Stănescu, D. Matei, S. Ciocan, Duruș. Antrenor Ciprian Danciu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Metalurgistul: R. Opric –  Haj, Vlădia, Dohotariu, Vitinha – Șaucă/ cpt, Udrea, Boldea, Nicula – Selagea, M. Lupu; rezerve Perjeriu, Al. Rus, Șuteu, L. Contra, P. Păcurar, L. Itu, Andriuc, S. Itu. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri R. Lădar (Zalău), I. Brînză, M. Noroc (ambii Botoșani); rezervă M. Diaconu (Roman) Observatori Șt. Szilaghi (Satu Mare), V. Rad (Arad)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș – Sticla Arieșul Turda, în ultima reprezentație stagională

Publicat

în

Ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a programează întâlnirea dintre CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!).

Echipe probabile:

Elit - Gustul Desăvârșit

CS Ocna Mureș: Ed. Mihail – Cunțan, Haiduc, Longodor, Al. Kiraly  – Al. Giurgiu – Coltor, Socaci/ cpt, Vasinc, Căt. Creț – Ceaca; rezervă An. Anghel, D. Lupșan, Pintilie, Ov. Truță, Ognean, Guț, Oprinca, Moise, Cioargă. Antrenor Paul Ciucă.

Sticla: Borz  – Dioșan, Berkeczi, Cimpoeșu, Manu – Saroși, Cobârzan, Vereș, Pîrțilă, Fl. Dan, G. Goronea; rezervă Pîrv, Budin, Fleșer, Novalyi, Ursu. Antrenor Artur Podar.

Arbitri A. Fodor (Deva), Al. Turian, I. Cozorici (ambii Zalău), Observatori Cr. Rusu (Focșani), T. Biriș (Hunedoara)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | După retrogradarea în Liga a 4-a, ne revedem în Liga a 3-a…

Publicat

în

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, Unirea Alba Iulia- Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”.

(Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene.

Echipe probabile:

Elit - Gustul Desăvârșit

Unirea: Ciorgovean – Bârdea, Dehelean, Scrob/ cpt, Oneț – Adnan – Iepure, Harangozo, Mâlnă, Indrei – Cîrloanță; rezerve Sîntoma, Ispas, Sg. Tineiu, Bakcsi, Lupea, M. Codrea, Banienschi, An. Moldovan. Antrenor Marcel Rusu

Sănătatea: Țărmure – Szolosi/ cpt, G. Florescu, Laco, C. Cîmpean, Vescan, Căt. Mureșan, An. Pașca, D. Paul, Da Silva, Al. Oltean; rezerve Bîlbă, Tilincă, Iancu, Nystrom, An. Ștefan, Al. Paul, Țăranu, R. Oltean. D. Goga. Antrenori Marius Semeniuc și Csaba Kis.

Arbitri Dr. Pîrîu (Curtea de Argeș), An. Pavel Cojocaru (Brașov). C. Toca (Făgăraș) Observatori M. Bordean (Sibiu), Cr. Gîț (Deva)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare