Rămâi conectat

Economie

Patru societăţi amendate pentru muncă nedeclarată de inspectorii ITM Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sfârşitul lunii aprilie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba (ITM), a realizat activităţi de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. „Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, motiv pentru care activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii rezultatele controalelor efectuate”, a precizat jr. Horaţiu Puiu, inspector şef al ITM Alba (foto). Inspectorii au efectuat un număr de 23 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi au constatat 113 deficienţe, fiind dispuse tot atâtea măsuri şi idenfiticate 15 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Au fost aplicate în total 22 de sancţiuni din care 5 amenzi în valoare de 45.000 lei pentru muncă nedeclarată şi 17 avertismente. Au fost trase la răspundere pentru munca nedeclarată următoarele societăţi: SC HACHI IDA – o persoană, amendă de 3000 lei; SC COMAREN SALT – 12 persoane, amendă de 36.000 lei (2 amenzi); SC MECATEL SRL – o persoană, amendă de 3000 lei şi INTREP. INDIV.DOBÂRTĂ MARIA SILVIA – o persoană, amendă de 3000 lei. În ceea ce priveşte deficienţele descoperite aceastea au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; nu se conduce evidenţa orelor prestate de către salariaţi; nu au fost stabilite atribuţiile postului prin fişa postului; registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii; programul de lucru şi repartizarea acestuia pe zile nu a fost adus la cunoştinţa salariaţilor; nu a fost elaborat planul de formare profesională, anexă la contractul individual de muncă; nu se face dovada achitării drepturilor salariale prin semnarea statelor de plată, sau prin alte documente care atestă plata acestor drepturi către salariatul îndreptăţit; nu s-a negociat un spor la salariu pentru orele prestate în zilele de repaus săptămânal; nu s-a întocmit programarea efectuării concediilor de odihnă pe anul 2011 şi dosarele personale ale salariaţilor nu conţin actele necesare angajării.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 28 de controale, fiind constatate 83 de deficienţe şi dispuse tot atâtea măsuri. Inspectorii au aplicat 83 de sancţiuni din care o amendă în valoare de 1000 lei şi 82 de avertismente. Principalele deficienţe stabilite în aceste controale au fost: lipsa autorizării iniţiale şi a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR; lipsa instruirii periodice a lucrătorilor; organizarea necorespunzătoare a activităţii de securitatea muncii la nivelul unităţilor, conform noilor reglementări din HG 955/2010; lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională pentru activităţile desfăşurate; desfăşurarea activităţii fără efectuarea examenului medical la angajare şi/sau periodic a lucrătorilor; lipsa instrucţiunilor proprii de securitatea muncii pentru activităţile desfăşurate; lipsa fişelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare şi/sau periodică a lucrătorilor. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare