Rămâi conectat

Curier Județean

Patru albaiulieni, rămași înzăpeziți în drum spre pârtiile Șureanu, salvați de jandarmii montani

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partiile Sureanu (5)Patru albaiulieni, doi bărbați și două femei, au rămas împtmoliți în această dimineață, cu autoturismul cu care se deplasau înspre Domeniul Schiabil Șureanu, pe un drum forestier închis circulației rutiere.

Au ajuns în această situație pentru că au încercat să scurteze traseul normal înspre pârtie, fiind necesară interevenția jandarmilor montani pentru a fi scoși din nămeți. Intervenția s-a finalizat cu succes în jurul orelor 11,30, cei patru și autoturismul marca Logan fiind aduși pe drumul practicabil.

Potrivit maiorului Cosmin Jurcoveț,purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, în jurul orei 10.45, au fost sezizați printr-un apel la 112, prin care patru turiști solicitau ajutor.

„Patru turiști au rătăcit drumul, încercau să ajungă la pârtii, au luat-o pe drum forestier și au rămas împotmoliți”, a declarat, Cosmin Jurcoveț.

Pentru a ajunge fără probleme la Șureanu, jandarmii fac un apel către toți turiștii să urmeze drumul de acces dinspre  Sebeş, orice altă rută fiind impracticabilă. Până la Barajul Oaşa, se merge pe DN 67 C (Transalpina), apoi pe DJ 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo se continuă pe DJ 709 K, până la Domeniului schiabil Șureanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea