Patriarhul Daniel propune să se AMÂNE Sfânta Împărtășanie, dar credincioșilor să li se permită participarea la slujbe

Într-o scrisoare oficială adresată membrilor Sfântului Sinod, patriarhul Daniel vine vine cu o propunere fără precedent: amânarea Sfintei Împărtășanii, însă cere accesul oamenilor la slujbele religioase, se arată în documentul făcut public de G4Media.

Patriarhul Daniel le-a cerut printr-o scrisoare oficială membrilor Sfântului Sinod să își prezinte poziția față de amânarea Sfintei Împărtășanii, în timpul epidemiei. Președintele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române arată că utilizarea unei singure lingurițe pentru Sfânta Împărtășanie, deși este o practică veche de nouă secole nereglementată în nici un Sinod, paradoxal, nu poate fi schimbată nici în timp de pandemie, în ciuda cererilor medicilor epidemiologi, scrie G4media.

ELIT

Ca urmare, Patriarhul arată că, dacă și ceilalți membri ai Sfântului Sinod vor fi de acord, “se va solicita autorităților de stat să permită doar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, iar împărtășirea lor comună cu Sfânta Euharistie să fie hotărâtă la o dată ulterioară, după 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe”.

Amânarea Sfintei Împărtășanii i-a nemulțumit pe unii membri ai clerului, care o văd ca pe o “dezertare diplomatică” a Bisericii față de obligativitatea administrării Împărtășaniei credincioșilor, reprezintă un moment al dezicerii ierarhiei față de scopul Liturghiei și de interesul credincioșilor, acela de a primi Sfânta Împărtășanie, indiferent de mijlocul de administrare a ei.

Scrisoarea a fost trimisă membrilor Sfântului Sinod, care ar fi trebuit să răspundă până pe 11 mai, urmând ca pe baza răspunsurilor să fie făcută publică poziția oficială a BOR.

sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 13 mai 2020 at 16:38

de ce s-a adresat printr-o scrisoare , nu puteau sa discute fata in fata sau sunt toti ascunsi „sub pat „de frica coronavirusului !!!, pai tocmai cei care spun ca sunt prea inalti , prea fericiti si multe alte „prea” , atunci cum ii fac bine pe credinciosi cu o simpla rugaciune iar pe ei insusi nu!!!si atunci cand au probleme de sanatate se adreseaza medicului.!!!
Sa fie adevarat ce a spus poetul:”religia o fraza de dansii inventata ca cu a ei putere sa va aplece in jug” !!! si ma refer nu la credinta in sine ci la „inventiile popesti” !!! care nu au corespondenta in biblie .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...