Rămâi conectat

Actualitate

Patriarhul Daniel propune să se AMÂNE Sfânta Împărtășanie, dar credincioșilor să li se permită participarea la slujbe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o scrisoare oficială adresată membrilor Sfântului Sinod, patriarhul Daniel vine vine cu o propunere fără precedent: amânarea Sfintei Împărtășanii, însă cere accesul oamenilor la slujbele religioase, se arată în documentul făcut public de G4Media.

Patriarhul Daniel le-a cerut printr-o scrisoare oficială membrilor Sfântului Sinod să își prezinte poziția față de amânarea Sfintei Împărtășanii, în timpul epidemiei. Președintele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române arată că utilizarea unei singure lingurițe pentru Sfânta Împărtășanie, deși este o practică veche de nouă secole nereglementată în nici un Sinod, paradoxal, nu poate fi schimbată nici în timp de pandemie, în ciuda cererilor medicilor epidemiologi, scrie G4media.

Ca urmare, Patriarhul arată că, dacă și ceilalți membri ai Sfântului Sinod vor fi de acord, “se va solicita autorităților de stat să permită doar participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie, iar împărtășirea lor comună cu Sfânta Euharistie să fie hotărâtă la o dată ulterioară, după 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe”.

Amânarea Sfintei Împărtășanii i-a nemulțumit pe unii membri ai clerului, care o văd ca pe o “dezertare diplomatică” a Bisericii față de obligativitatea administrării Împărtășaniei credincioșilor, reprezintă un moment al dezicerii ierarhiei față de scopul Liturghiei și de interesul credincioșilor, acela de a primi Sfânta Împărtășanie, indiferent de mijlocul de administrare a ei.

Scrisoarea a fost trimisă membrilor Sfântului Sinod, care ar fi trebuit să răspundă până pe 11 mai, urmând ca pe baza răspunsurilor să fie făcută publică poziția oficială a BOR.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea