Patriarhia Română a solicitat Parlamentului ca sărbătoarea Înălţării Domnului să fie zi nelucrătoare

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, Patriarhia Română a solicitat Parlamentului ca sărbătoarea Înălţării Domnului să fie declarată zi nelucrătoare. Înălțarea Domnului este sărbătorită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paști.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis luni ca solicitarea Patriarhiei Române privind declararea ca zi nelucrătoare a zilei Înălțării Domnului să fie trimisă la grupurile parlamentare spre analiză, potrivit Agerpres.

„Scrisoarea de la Patriarhie a fost trimisă grupurilor parlamentare—solicită ca Ziua Eroilor—Ziua Înălțării Domnului, să fie declarată zi nelucrătoare”, a spus secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, la finalul ședinței Biroului Permanent,

Cea mai recentă iniţiativă de a creşte numărul zilelor libere a venit din partea unui senator PPDD care a pregătit un proiect legislativ prin care cerea ca ziua de 15 septembrie să fie zi liberă pentru toţi românii care sunt părinţi. Parlamentarul vroia ca părinţii să-şi poată însoţi copiii la festivităţile organizate cu ocazia primei zile de şcoală, potrivit Realitatea.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

bizi mizi 1 octombrie 2013 at 11:23

si ziua cartofului sa fie libera ! si ziua cartitei ! si a cratitei ! … asa e cu cei din BOR , au prea mulrt timp liber de aceea se baga in politica . Ce e aiuria ? e ca nu are nimic de a face cu credinta sau cu crestinismul , doar politica .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...