// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

Pastile și prafuri suspecte, telefoane, încărcătoare, cartele SIM și chiar un laptop – ”cadourile” pe care au încercat să le aducă vizitatorii deținuților din Penitenciarul Aiud, în 2018

Mai multe tentative de introducere de bunuri şi obiecte interzise au fost descoperite de angajații Penitenciarului Aiud, în anul 2018, cu ocazia efectuării controlului specific asupra aparţinătorilor. Pastile și prafuri suspecte, telefoane, încărcătoare, cartele SIM și chiar un laptop au fost ”cadourile” pe care au încercat să le aducă vizitatorii.

Potrivit informațiilor publicate în bilanțul instituției, în urma controalelor de specialitate, efectuate în posturile de control, au fost înregistrate 9 situaţii în care s-a încercat introducerea în penitenciar a obiectelor interzise, fiind descoperite: 2 telefoane mobile, 1 laptop, 2 încărcătoare de telefon mobil, 1 încărcător laptop, 3 cartele SIM, 3 căști telefon, 1 mufă încărcător auto, precum și un număr de 19 pastile susceptibile a fi de natură psihotropă. De asemenea, s-au mai găsit 11 pliculețe cu praf de culoare verde-maro, disimulate în pachetul adus de aparţinători.

În 4 cazuri obiectele interzise au fost găsite asupra aparținătorilor persoanelor private de libertate sosiți în vizită, în 3 situații au fost descoperite obiecte interzise asupra sau în mijloacele de transport aparţinând agenților economici cu care penitenciarul desfăşoară activităţi contractuale, într-o situație au fost descoperite obiecte interzise asupra unei persoane aparținând cultului Baptist iar în alta au fost descoperite obiecte interzise asupra unei persoane private de libertate sosite în transfer temporar.

”În toate aceste cazuri s-a dispus, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, interzicerea accesului în penitenciar pe o perioadă de până la 6 luni şi sesizarea organelor de cercetare penală”, precizează reprezentanții penitenciarului.

În anul 2018, detinuții din Penitenciarul Aiud au beneficiat de un număr total de 4.297 de vizite. Dintre acestea, 2.754 au fost vizite cu dispozitiv de separare iar 1.543 au fost vizite fără dispozitiv de separare. În aceste cazuri vizitele au o durată de câte 120 de minute. De asemenea, au fost înregistrate 370 de vizite intime de 3 ore și 3 căsătorii cu vizite intime de 48 de ore. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419