Rămâi conectat

Actualitate

Pascal Bruckner nu mai vine la Alba Iulia, la Festivalul de Teatru. Vezi cum își motivează gestul celebrul scriitor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pascal Bruckner, invitatul special al ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, nu a mai ajuns la Alba Iulia pentru a participa la lansarea de carte din această dimineață și la evenimentul organizat după-amiază la Castelul Kemény Sancrai.

afis festival teatru Povesti 2015Organizatorii festivalului au făcut public acest lucru chiar înaintea conferinței despre opera și personalitatea lui Bruckner, respectiv a lansarii sale de carte, la care celebrul artist era așteptat să participe, evenimente organizate în Aula Universității „1 Decembrie 1918” și respectiv în fața Bibliotecii Bathyaneum.

Scriitorul a transmis un e-mail prin care își cere scuze organizatorilor și publicului pentru faptul că nu își mai poate onora contractul, însă motivele sunt cât se poate de serioase. Pascal Bruckner este internat în spital la Paris, din cauza unor probleme serioase de sănătate care au survenit chiar înainte de plecarea sa spre Romania, Alba Iulia.

La lansarea de carte s-au străduit să suplinească absența scriitorului, Maia Morgenstern și Chris Simon. Organizatorii au anunțat de asemenea că Paradoxul iubirii – evenimentul cultural exclusivist organizat la Castelul Kemény Sancrai, la care trebuia să participe și Pascal Bruckner, va avea loc conform programului anunțat.

scrisoare Pascal Bruckner

Momentul va fi susținut de Maia Morgenstern, Marian Ralea, Ioana Bogatan, Laura Orian; dramatizarea şi regia: Chris Simon şi după discuţii cu autorul Pascal Bruckner, binecunoscut publicului larg prin numeroasele cărţi pe care le-a scris „Luni de fiere”, „Copilul Divin”, „Hoţii de frumuseţe”, „Noua dezordine amoroasă” şi multe altele.

Pascal Bruckner este unul dintre cei mai vânduţi autori francezi din ultima jumătate de secol. Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualității (a scris eseurile Mizeria prosperității, Euforia perpetuă, Noua dezordine amoroasă) este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.

B.P.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea