Pascal Bruckner nu mai vine la Alba Iulia, la Festivalul de Teatru. Vezi cum își motivează gestul celebrul scriitor!

Paul Voicu - Primar 2020

Pascal Bruckner, invitatul special al ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, nu a mai ajuns la Alba Iulia pentru a participa la lansarea de carte din această dimineață și la evenimentul organizat după-amiază la Castelul Kemény Sancrai.

afis festival teatru Povesti 2015Organizatorii festivalului au făcut public acest lucru chiar înaintea conferinței despre opera și personalitatea lui Bruckner, respectiv a lansarii sale de carte, la care celebrul artist era așteptat să participe, evenimente organizate în Aula Universității „1 Decembrie 1918” și respectiv în fața Bibliotecii Bathyaneum.

ELIT

Scriitorul a transmis un e-mail prin care își cere scuze organizatorilor și publicului pentru faptul că nu își mai poate onora contractul, însă motivele sunt cât se poate de serioase. Pascal Bruckner este internat în spital la Paris, din cauza unor probleme serioase de sănătate care au survenit chiar înainte de plecarea sa spre Romania, Alba Iulia.

La lansarea de carte s-au străduit să suplinească absența scriitorului, Maia Morgenstern și Chris Simon. Organizatorii au anunțat de asemenea că Paradoxul iubirii – evenimentul cultural exclusivist organizat la Castelul Kemény Sancrai, la care trebuia să participe și Pascal Bruckner, va avea loc conform programului anunțat.

Mihail David - 2020

scrisoare Pascal Bruckner

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Momentul va fi susținut de Maia Morgenstern, Marian Ralea, Ioana Bogatan, Laura Orian; dramatizarea şi regia: Chris Simon şi după discuţii cu autorul Pascal Bruckner, binecunoscut publicului larg prin numeroasele cărţi pe care le-a scris „Luni de fiere”, „Copilul Divin”, „Hoţii de frumuseţe”, „Noua dezordine amoroasă” şi multe altele.

Pascal Bruckner este unul dintre cei mai vânduţi autori francezi din ultima jumătate de secol. Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualității (a scris eseurile Mizeria prosperității, Euforia perpetuă, Noua dezordine amoroasă) este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.

B.P.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mos Bazil 5 octombrie 2015 at 12:57

Adevarul pentru care nu a venit este ca nu a vrut sa se intalneasca cu marele maestru Babitchi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...