Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pas important pentru realizarea centurii ocolitoare pe partea de vest a municipiului Sebeș: A fost aprobat Studiul de fezabilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pas important pentru realizarea centurii ocolitoare pe partea de vest a municipiului Sebeș: A fost aprobat Studiul de fezabilitate

Un proiect de hotărâre pentru aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” a primit vot pozitiv din partea consilierilor locali din Muncipiul Sebeș.

Urmare a necesităţii şi oportunităţii decongestionării traficului în Municipiul Sebeş şi reducerea timpului de tranzitare a oraşului, s-a încheiat un Contract de servicii, între Municipiul Sebeş şi S.C. TOTAL BUSINESS LAND S.R.L. în vederea elaborării Studiului de fezabilitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Valoarea totală a investiţiei 76.505.444,76 lei fără TVA, respectiv 90.910.755,52 lei cu TVA, din care:

– construcţii montaj (C+M) = 62.547.246,85 lei fără TVA, respectiv 74.431.223,75 lei cu TVA

Durata estimată pentru realizarea investiţiei este de 15 luni, din care execuţia lucrărilor este 12 luni.

Finanţarea va fi de la bugetul local al Municipiului Sebeş şi din alte surse legal constituite.

Implementarea scenariului 1 constă în:

– varianta de ocolire se va amenaja in regim de drum naţional, avand clasa tehnica III ;

– lucrările propuse se afla atât in intravilanul cât si in extravilanul Municipiului Sebeş ;

– varianta de ocolire a municipiului Sebeş va avea originea in Drumul National 7 la km 329+365,50 al acestuia ocolind oraşul pe partea de vest până la intersecţia de capăt cu Drumul National 67C la km 142+387,20 al acestuia ;

– accesul la amplasament se face pe capete din Drumul National 7, respectiv Drumul Naţional 67C, cât şi de pe strazile si drumul de exploatare pe care le intersectează pe traseu. Nu este necesară amenajarea unei căi de acces diferită faţă de cea pe care se circulă în prezent. Se vor amenaja, dacă este cazul, variante ocolitoare provizorii ce vor funcţiona numai în perioada de execuţie, iar la final se vor dezafecta. Varianta ocolitoare va fi conectată la reţeaua de drumuri de interes naţional dar si local din zona ,

– traseul drumului de ocolire se intersectează cu străzile Ion Creangă, Molidului şi Hotarului, cu un drum de exploatare şi câteva drumuri agricole ; pentru realizarea legăturii cu drumurile sus menţionate se vor amenaja un număr de 3 giraţii care să faciliteze accesul spre şi dinspre varianta de ocolire a Municipiului Sebeş şi se vor amenaja drumuri de folosinţă agricolă paralele cu varianta de ocolire pentru facilitatea riveranilor la terenurile agricole ;

– proiectarea traseului in plan si spaţiu, respectiv amenajarea curbelor şi întocmirea profilului longitudinal s-a facut cu respectarea prevederilor normativelor în vigoare, cu următoarele elemente :

  • platforma: 9.00m
  • parte carosabilă: 2 x 3.50 m
  • acostamente: 2×1.00m din care 0.50m banda de încadrare.
  • panta transversală pe partea carosabilă: 2,5% (pantă unică sau în acoperiş).
  • panta transversală pe acostamente: 2,5%
  • acolo unde înalţimea taluzului o impune se monta parapeţi de siguranta, prin urmare la platforma drumului se adauga faşiile de parapet cu lăţimea de 1.30 m.

Lungimea traseului este de 5478.25 m, iar viteza de proiectare este de 100km/h corespunzătoare unui drum naţional de clasă tehnică III. Drumul de ocolire este prevăzut cu un statut de drum ,,drum urban si de ocolire”, asigură în mod prioritar circulaţia rutiera a autovehiculelor ce se deplasează pe direcţia Deva – Sugag.

Acest drum de ocolire leagă DN 7 la km 329+365.50 de DN 67C la km 142+387.20, preluând traficul greu de pe Valea Sebeşului. Obiectivul de investiţie începe din centrul sensului giratoriu amenajat la noul centru comercial din localitatea Sebeş si se termina la intersecţia cu DN 67C, din capătul localităţii Petreşti.

De asemenea, se intersectează cu străzile Ion Creanga, Hotarului şi Molidului. Traseul în plan este practic paralel cu DN67C si este alcătuit dintr-o succesiune de aliniamente racordate prin curbe (4 curbe alcătuite din arce de cerc cu raze cuprinse intre 600 si 3500), având viteza de bază de 100km/h, corespunzătoare regiunii de deal traversată. Excepţie sunt curbele din cele doua intersecţii cu DN 7 si DN67C, unde viteza se reduce la 25-40km/h.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Angajări în armată 2023: MApN scoate la concurs 4.000 de posturi. Cine poate aplica?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajări în armată 2023: MApN scoate la concurs 4.000 de posturi. Cine poate aplica?

Ministerul Apărării Naționale a anunțat începerea unei ample campanii de recrutare în cadrul Armatei Române pentru anul 2023.

Această inițiativă are ca scop ocuparea a peste 4000 de posturi destinate soldaților profesioniști și este în curs de desfășurare în toate garnizoanele țării. Iată mai multe detalii despre această oportunitate de carieră în uniformă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cine poate aplica?

Tinerii interesați să se alăture Armatei Române trebuie să îndeplinească anumite criterii. Pot aplica civili care au absolvit cel puțin 10 ani de studiu și care se încadrează într-un interval de vârstă cuprins între 18 și 45 de ani. Este important de menționat că, odată acceptați în rândurile armatei, noii recruți trebuie să respecte reguli stricte de conduită și înfățișare.

Citește și: Angajări în ARMATA ROMÂNĂ 2023: Cine se poate angaja în MApN • Probe • Salarii în armată

Ce implică procesul de selecție?

Procesul de selecție presupune mai multe etape critice. Înainte de a fi evaluați în probele fizice, tinerii aspiranți la cariera militară sunt supuși evaluărilor psihologice și medicale pentru a se asigura că sunt potriviți pentru această profesie exigență. De asemenea, este important ca candidații să respecte anumite standarde de înfățișare, precum absența bărbii și un aspect fizic îngrijit. Eventualele tatuaje trebuie să fie discrete și să nu fie la vedere.

Ce presupune evaluarea fizică?

Proba sportivă a evaluării fizice include parcurgerea unui traseu militar și alergarea pe o distanță de doi kilometri. Aceste probe sunt menite să evalueze nivelul de pregătire fizică al candidaților și capacitatea lor de a face față cerințelor unei cariere militare.

Salariile pentru tinerii începători

Un aspect important pentru cei care doresc să se alăture Armatei Române este salariul. Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, tinerii recruți începători pot beneficia de un salariu de pornire de la 2.200 de lei. Aceasta reprezintă o oportunitate atrăgătoare pentru cei care doresc să înceapă o carieră în armată și să contribuie la apărarea țării.

În concluzie, Armata Română oferă în prezent oportunități de carieră semnificative pentru tineri interesați să se alăture forțelor armate. Cu peste 4000 de posturi disponibile și salarii competitive, această campanie de recrutare reprezintă o oportunitate deosebită pentru cei care doresc să își dedice viața apărării țării și servirii în uniformă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| O femeie însărcinată, din Alba, a falsificat o rețetă pentru a-și procura medicamente pentru avort, deși sarcina era prea avansată: Întreruperea la cerere în afara instituțiilor medicale și asistenței specializate poate produce tragedii

Ziarul Unirea

Publicat

în

O femeie însărcinată, din Alba, a falsificat o rețetă pentru a-și procura medicamente pentru avort, deși sarcina era prea avansată: Întreruperea la cerere în afara instituțiilor medicale și asistenței specializate poate produce tragedii

Gestul șocant la care a recurs o femeie însărcinată din Alba putea să-i aducă chiar și moartea. Tânăra, însărcinată în 15 săptămâni, a încercat să își procure ilegal medicamente pentru provocarea avortului, cu toate că medicul ginecolog i-a explicat că întreruperea sarcinii la cerere, având în vedere vârsta sarcinii, nu se mai poate efectua conform legislației din România.

Femeia s-a prezentat în urmă cu o săptămână la Clinica Gynlife din Alba Iulia, unde a fost consultată și s-a stabilit diagnosticul de sarcină săptămâna 15 în evoluție și colpită bacteriană. Aceasta a solicitat întreruperea sarcinii, medicul primar în obstetrică-ginecologie Ioan Casian Lăncrăjan explicându-i că acest lucru nu mai este posibil, sarcina depășind limita legală admisă în România pentru avortul la cerere: ”Pacienta a solicitat întrerupere de sarcină. I-am explicat că având în vedere vârstă sarcinii, întreruperea sarcinii la cerere nu se mai poate efectua conform legislației din România”, a declarat pentru ziarulunirea.ro medicul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Femeia a fost sfătuită să păstreze sarcina și i s-au prescris ovule pentru secreția vaginală și indicații în vederea controalelor ulterioare. Acțiunile întreprinse de pacientă după ce a părăsit clinica sunt de-a dreptul halucinante. Aceasta se pare că a falsificat rețeta eliberată la clinică, modificând vârsta sarcinii și adăugând medicamentul folosit pentru provocarea avortului medicamentos.

”În data de 27 septembrie 2023, ora 17:30, am fost sunați de la o farmacie din oraș deoarece o rețetă eliberată din Clinica Gynlife în data de 22 septembrie 2023 ridica suspiciuni în vederea prescripției. În urma verificării am constatat că pacienta a fost consultatală în Clinica Gynlife în data de 22 septembrie 2023 stabilind diagnosticul de sarcină săptămâna 15 în evoluție și colpită bacteriană”, spune ginecologul.

Conform actualului Cod Penal din România, articolul 201, avortul este permis la cerere până în săptămâna a 14-a de sarcină. Medicii care efectuează avorturi după aceasta limită, cu excepția întreruperilor de sarcină terapeutice, riscă amendă sau închisoare de la 6 luni la 3 ani.

”Este evident că pacienta a modificat diagnosticul din sarcină săptămâna 15 în sarcina săptămâna 5 și a completat pe rețeta eliberată de noi medicamentul utilizat pentru întreruperea medicamentoasă a sarcinii prezentându-se cu aceasta la farmacie”, spun reprezentanții clinicii.

Medicul primar obstetrica ginecologie și Doctor în Medicină Ioan Casian Lăncrăjan a transmis prin intermediul ziarulunirea.ro și câteva precizări legate de întreruperea medicamentoasă a sarcinii.

Aceasta se poate realiza până la 63 zile amenoree (lipsa menstruație), maxim 9 săptămâni, după confirmarea ecografică a sarcinii intrauterine și stabilirea vârstei gestaționale. Medicația specifică acestei proceduri se eliberează din cabinete de specialitate, pacienta semnând consimțământul și administrând tableta în față medicului, care explică conduita ulterioară și stabilește data controlului ecografic pentru verificarea eficacității medicamentului.

În cazul în care oricare dintre aceste situații nu este îndeplinită, avortul medicamentos poate fi periculos pentru orice pacientă prin riscul de hemoragie masivă, infecții, în cazuri rare chiar deces.

Reprezentanții clinicii Gynlife au semnalat cazul și Colegiului Medicilor Alba. Reprezentanții Colegiului au precizat pentru ziarulunirea.ro că  va fi anunțat Colegiul Farmaciștilor în vederea înștiințării farmaciștilor din județ pentru a acorda o atenție sporită eliberării unor astfel de preparate, orice suspiciune legată de orice prescripție urmând să fie adusă la cunoștința medicului prescriptor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Șofer MORT DE BEAT, depistat de polițiști pe străzile din Alba Iulia: Ce alcolemie avea bărbatul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șofer MORT DE BEAT, depistat de polițiști pe străzile din Alba Iulia: Ce alcolemie avea bărbatul

La data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 17.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 56 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Ferdinand I din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare