Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parlamentarii României trebuie să se ridice la înălţimea înaintaşilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Data de 15 martie 2011 va rămâne ca o pată neagră în istoria naţională pentru locuitorii din judeţul Alba. Gestul unui funcţionar al statului român, de etnie maghiară, de a-l judeca şi spânzura pe Avram Iancu, revoluţionarul român paşoptist, născut în inima Ardealului, şi stindardul luptei pentru Unitatea Naţională a românilor din Transilvania, este de o gravitate extremă şi nu poate fi trecut cu vederea.
Eu, ca deputat venit din judeţul Alba, din inima Transilvaniei, nu pot să accept ca statul român, prin instituţiile sale reprezentative, să nu aibă nicio reacţie în faţa unui asemenea afront la adresa românilor din Ardeal. Constat cu dezamăgire că în acest context internaţional, extrem de delicat, nici Preşedinţia României, nici Guvernul României şi nici Parlamentul României nu au avut o reacţie imediată.
Nu putem să ne vedem terfelită istoria naţională în propria noastră ţară, nu putem accepta ca înaintaşii noştri, care au luptat pentru Unitatea Naţională, să fie batjocoriţi de angajaţi ai statului român.
Cer, pe această cale, în mod public, adoptarea imediată a unei poziţii diplomatice corecte şi coerente, înainte ca lucrurile să degenereze şi ca tensiunile etnice din România să lase loc unor abordări nedemocratice şi violente.
Solicit, de urgenţă, anularea deciziei de detaşare la Abrud a acestui individ, care şi-a permis să atenteze asupra imaginii celui care a sădit în inima românilor ideea de libertate, de dragoste faţă de Ardeal şi faţă de ţară.
Avem datoria morală de a acţiona, iar faptele de glorie ale unor români ca Avram Iancu şi ceilalţi luptători şi diplomaţi paşoptişti ne obligă să fim consecvenţi cu noi şi cu poporul pe care acum noi îl reprezentăm aici, în Parlamentul României!
Clement Negruţ
Deputat independent de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea