Ziarul Unirea

Parlamentarii au muncit într-un an, cât alţi angajaţi în 5 săptămâni

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Parlamentarii au muncit într-un an, cât alţi angajaţi în 5 săptămâni. Mai exact, dacă românii muncesc, potrivit legii, 192 de ore pe lună, aleşii au muncit 265 de ore, ÎNTR-UN AN!

De la 1 ianuarie, parlamentarii, miniștrii, șeful statului şi primarii vor avea salarii mai mari cu aproape 10%. Deputaţii primesc lunar o indeminizaţie de peste 10.000 de lei, iar de la bugetul de stat le sunt acoperite cheltuielile pe care le fac cu plata angajaţilor, transport şi chirie.

ELIT

Anul trecut, 229 de ore au dezbătut şi au adoptat legi în plenul Camerei Deputaţilor, iar aproape 36 de ore au petrecut deputaţii în plenul reunit al Parlamentului.

Au avut 103 şedinte de plen, din care 17 au fost comune. Cea mai lungă şedinţa a avut aproximativ 5 ore, iar cea mai scurtă 47 de minute.

La aceste ședințe de plen se adaugă activitatea depusă de aleşi în comisiile de specialitate şi în circumscripţii. Însă, aşa cum ştim însă, aleşii s-au asigurat să nu obosească prea tare.

Din 7 zile pe săptămână, aleșii lucrează doar patru. Uneori şi chiulesc. Vin la serviciu luni, marţi şi miercuri.

Deşi ziua de joi este dedicată activităţii în comisiile de specialitate, aleşii au avut grijă ca nu de putine ori să îşi programeze „studiu individual” şi să plece în circumscripţii încă de miercuri după-amiază.

Deputaţii primesc lunar o indeminizaţie de peste 10.000 de lei, iar de la bugetul de stat le sunt acoperite cheltuielile pe care le fac cu plata angajaţilor, transport şi chirie.

CÂT AU MUNCIT ALEȘII ÎN 2018, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Parlamentului:

265 de ore/an

– 229 de ore în plen

– 36 de ore în plenul reunit

CÂT CÂȘTIGĂ UN PARLAMENTAR

120.000 de lei pe an

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419