Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Părinții și bunicii din Alba Iulia, nemulțumiți că nu pot intra în școli și grădinițe: ”Lasă impresia că se află la pușcărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Părinții și bunicii din Alba Iulia, nemulțumiți că nu pot intra în școli și grădinițe: ”Lasă impresia că se află la pușcărie”

Interzicerea accesului părinților și bunicilor în școli și grădinițe și nici chiar în curtea unităților de învățământ a creat un val de nemulțumire în rândul acestora, mai ales că au trecut mai bine de 2 ani de la pandemia de COVID-19, când această măsură fusese dispusă în scop preventiv.

Citește și: Vacanța de toamnă 2024: Când au primele zile libere elevii de gimanziu și liceu. CALENDAR

Albaiulienii se plâng că dimineața nu pot intra până la clasă sau la sala de grupă ca să-i ajute la dezbrăcat pe cei mici, de câțiva anișori, iar când vin să-i preia pe preșcolari sau elevi, sunt ținuți pe la garduri. În plus, în această ipostază, copiii lasă impresia că nu se află la școală sau la grădiniță, ci la pușcărie, punându-i pe părinți într-o situație rușinoasă, jenantă.

Nu de puține ori, la ora la care trebuie să vină după copii, părinții blochează circulația pe trotuarele înguste din fața școlilor și grădinițelor și câteodată chiar ajung pe partea carosabilă, supunându-se astfel riscului accidentelor rutiere.

La solicitarea ziarului „Unirea, Ioana Presecan, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Alba, ne-a declarat că aceste măsuri de interzicere a accesului părinților în unitățile școlare nu au legătură cu DSP Alba, fiind dispuse la nivelul IȘJ Alba sau al unităților de învățământ.

Contactat de ziarul „Unirea”, inspectorul școlar general Cornel Sandu ne-a spus că IȘJ Alba nu a dat o asemenea dispoziție, dar că măsura se aplică la școlile care au prevăzut acest lucru în propriul Regulament de Ordine Interioară (ROI). „Eu, personal, nu am nimic împotrivă (n.a. – ca părinții să intre în școli și grădinițe)”, a spus prof. Cornel Sandu, șeful IȘJ Alba.

În cazul în care ROI interzice accesul părinților, acesta poate fi modificat pe parcursul anului școlar, stabilindu-se proceduri clare pentru accesul vizitatorilor în unitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 200 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, la sfârșit de săptămână: Polițiștii au reținut 18 permise de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 200 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, la sfârșit de săptămână: Polițiștii au reținut 18 permise de conducere În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea