Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parcările cu plată din Alba Iulia DĂUNEAZĂ micilor afaceri. Consilierii PSD cer ca primele 15 minute să fie GRATUITE, pentru cumpărături

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O regulă simplă și clară de viață spune că înainte să primești ceva trebuie să oferi. Ea este valabilă și în cazul parcărilor și este inadmisibil să taxezi locurile nerezidențiale de parcare într-un oraș în care sunt de trei ori mai multe mașini decât parcări.

Este, astfel, obligatoriu, ca prima dată să le creezi, amenajezi și chiar construiești (subterane și supraetajate), iar abia apoi să stabilești strategia de taxare a lor.

Pe bună dreptate, șoferii din Alba Iulia sunt nemulțumiți de un regulament al parcărilor publice cu plată, inițiat de viceprimarul PNL Gabriel Pleșa în 2019, contestat de candidatul USR Gabriel Pleșa în 2020 și pus în aplicare de primarul Gabriel Pleașa si majoritatea USR – PNL din consiliul local Alba Iulia, în 2021.

CITEȘTE ȘI: Parcările cu plată și amenzile au PUSTIIT centrul Cetății din Alba Iulia. Zona roșie, cea mai scumpă pentru șoferi

Consilierii PSD propun suspendarea aplicării taxărilor nerezidențiale, cu excepția zonei zero (zona roșie), în care trebuie să rămână incluse exclusiv parcările din perimetrul Cetății Alba Carolina și doar cele care deservesc acest obiectiv turistic, până la construirea primei parcări (subterane sau supraetajate).

De asemenea, propunem ca după construirea primei parcări din Alba Iulia (subterane sau supraetajate) – și aplicarea sistemului de taxare – la toate parcările publice la care se va institui plată să fie asigurată paza sau supravegherea video a autoturismelor, iar primele 15 minute să fie gratuite pentru zonele de parcare 1 și 2. În contextul închiderii restaurantelor, majoritatea acestora efectuează livrări. De asemenea, în 15 minute se pot achiziționa bunuri de consum de la micile magazine care ar putea fi evitate pentru marile lanțuri de supermarketuri ce asigură parcare. Totodată, propunem ca persoanele cu handicap să aibă gratuitate pe toate locurile publice (există posibilitatea ca cele prevăzute expres să fie ocupate).

CITEȘTE ȘI: Zeci de locuri de parcare libere, după intrarea în vigoare a amenzilor. Bulevardul Transilvaniei și zona Cetății, disponibile pentru staționarea autovehiculelor

Ultima propunere vizează amânarea plății parcărilor din fața unităților medicale (spital, policlinică), instituțiilor în care se plătesc taxe și impozite, instituții publice frecventate des de contribuabili etc. până la finalul crizei economice și sanitare.

Am observat cum, în ultimul drept la replică pe tema parcărilor, Gabriel Pleșa confundă comunicarea instituțională cu cea de la partid, transformând Primăria Alba Iulia într-o instituție eminamente politică. Oamenii nu vor să citească, în comunicatele de presă ale primăriei, redactate de persoane plătite din bani publici, ironii la adresa consilierilor locali ai PSD, ci motivul exact pentru care primarul Gabriel Pleșa a susținut cu vehemență, în campania electorală, neaplicarea taxării parcărilor nerezidențiale, până la construirea altora noi, iar acum face tocmai contrariul.

Minciuna nu este soluția! Consilierii PSD Alba Iulia s-au opus, încă din mandatul trecut, regulamentului parcărilor publice cu plată, inițiat de viceprimarul Gabriel Pleșa în 2019, criticat de candidatul Gabriel Pleșa în 2020 și aplicat de primarul Gabriel Pleșa în 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea