Rămâi conectat

Ştirea zilei

Parcarea hanului de la Şibot, sub teroarea infractorilor minori

Publicat

în

Unul dintre cele mai vechi şi mai celebre popasuri turistice de pe DN 7, din judeţul Alba, este Hanul Şureanu. De pe vremea lui Ceauşescu în parcarea hanului opreau tirurile şi autocarele de „dincolo”, ba chiar maşinile străine care nu aveau acces în „oraşul închis” Cugir. În consecinţă, locul era propice contrabandei cu săpunuri turceşti, spray-uri nemţeşti sau ceva sex contra mărci germane. Azi, topografia locului nu s-a schimbat prea mult. Au mai apărut ceva localuri în plus, dar parcarea de autocare şi tiruri este la fel de cunoscută. Însă, de ceva ani, locul cu pricina este căpuşat de o nouă formă de involuţie socială: ţigani minori, ba chiar copii foarte mici care, dacă nu cerşesc, fură. Şi nu acţionează de capul lor ci mânaţi de părinţii care ţin de „şase”, colectează prada de la copii şi dispar. Situaţia din zonă a degenerat săptămâna trecută, joi, ziua în amiaza mare, când doi septuagenari au fost bătuţi cu pietre şi tâlhăriţi. Infractorii: o fată de 16 ani şi un băiat de 14. Tâlhăria aceasta este de fapt doar vârful aisbergului. Cei doi minori din Şibot provin dintr-o familie cu 8 copii, ei fiind cei mai mari. Tatăl lor este acum în puşcărie, executând o pedeapsă pentru furt, evident. Cu aşa un mentor, toţi copiii au învăţat să cerşească, să fure sau să lovească. Pe numele acestei famiilii de infractori sunt depuse la Postul de Poliţie Şibot 47 de plângeri penale, majoritatea pentru furt şi distrugere. Mama, rămasă cap de familie, îi ia zilnic pe cei patru puradei şi merg în parcare la han, la cerşit. Jegoşi, îngălaţi şi mirosind a fecale, cei cinci se prezintă zilnic la post, în parcare, pentru a le ura turiştilor ce opresc acolo, în stilul nostru deja cunoscut peste hotare, welcome in Romania.
Dacă treaba cu cerşitul nu este prea productivă într-o zi, trec la acţiune fraţii mai mari. Oriunde văd o uşă deschisă, o cabină de tir neasigurată sau o geantă nesupravegheată, ei acţionează. Şi în zilele foarte, foarte proaste, gaşca se reorientează spre gospodăriile localnicilor. Le-au furat oamenilor din zonă făina şi uleiul din cămară, mâncarea din frigider, electrocasnicele, covoarele din casă, sculele etc. Absolut tot ce se putea mânca sau vinde! Unui om i-au dezgropat şi furat astă primăvară toţi cartofii pe care i-a semănat. De legumele din grădină, ce să mai vorbim! De la vulcanizarea din parcarea hanului au furat tot mereu, inclusiv cauciucuri nou-nouţe. „Auzind că poliţia este pe urmele lor, au început să ardă cauciucurile, pentru a distruge proba furtului. Mi-au transmis că îmi pot recupera restul cauciucurilor numai dacă nu le fac plângere penală la poliţie”, spune proprietarul vulcanizării. Până anul trecut, în casa situată la intersecţia DN 7 cu drumul ce duce la Cugir, locuia o femeie de 81 de ani. Fiica acesteia ne-a povestit despre teroarea în care trăia mama sa octogenară, veşnic sub ameninţarea acestor hoţi. „Şi pe mama mea o loveau cu pietre, dacă avea curajul să se opună furturilor, aşa că cei doi tâlhăriţi săptămâna trecută nu au fost primii bătuţi cu pietre de cei doi tineri”, spune proprietara casei. Duminică, 10 august, la nici trei zile de la comiterea tâlhăriei (pentru care nu pot plăti deoarece sunt minori) atacatorii au sărit iar gardul unei gospodării din zonă. În momentul în care mama hoţilor, care ţinea de şase, a observat că se reîntoarce proprietarul, a dat alarma şi tinerii s-au retras.
Ne-am interesat cum este posibil ca prădătorii să acţioneze în acea zonă unde mai mereu sunt echipaje de poliţie, rutieră sau de altfel. Simplu. Aşteaptă ca poliţiştii să plece şi abia apoi acţionează. Adică, se completează în mod armonios. Şi pentru încă multă vreme de acum înainte. Situaţia persistă probabil pentru că toţi copiii sunt nejustiţiabili (şi acţionează la instigarea mamei lor), pentru că sistemele de ocrotire a minorilor sunt în criză financiară, arestul şi penitenciarele sunt prea pline iar proiectele pompoase de reintegrare socială a romilor dau bine doar în rapoartele pentru Bruxelles, nu şi în parcare la Şibot.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Publicitate

Ştirea zilei

OFICIAL| 159 cazuri noi și un deces, în România, în ultimele 24 de ore: 47 de oameni internați la ATI

Publicat

în

Miercuri, 28 iulie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.710 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.444 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.274 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.07.2021 (10:00) – 28.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Municipiul București.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 362. Dintre acestea, 47 sunt internate la ATI.

Publicitate

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.654.544 de teste RT-PCR și 1.795.468 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.034 de teste RT-PCR (5.758 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.276 la cerere) și 13.674 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 510 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.802 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 979 de persoane.

La raportarea din 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 175 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 40 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bărbat din Șard, „țepuit” de o femeie din Covasna, pe internet. L-a convins să ii trimită bani, pentru a-i asigura transportul unor animale oferite spre vânzare

Publicat

în

Un bărbat de 48 de ani, din Șard, ar fi fost înșelat de către o femeie din Covasna, care, prin intermediul unui site de vânzări, l-ar fi convins să îi trimită suma de 350 de lei pentru a asigura transportul unor animale oferite spre vânzare de către aceasta, fără să mai fi efectuat transportul.

Electrica Furnizare Discount

O femeie din judeţul Covasna a fost identifică de poliţişti ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Prin intermediul unui site de vânzări ar fi convins o persoană, din Şard, sa-i trimită bani, pentru a-i asigura transportul unor animale oferite spre vânzare.

La data de 27 iulie 2021, poliţiştii din Ighiu au identificat o femeie, de 36 de ani, din oraşul Baraolt, județul Covasna, ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Se pare că, la data de 5 martie 2021, în urma publicării unui anunţ pe un site de vânzări, ar fi convins un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Şard, să-i trimită suma de 350 de lei, pentru a-i asigura transportul unor animale, oferite de vânzare de către aceasta, fără ca transportul să mai fie efectuat.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bărbat de 73 de ani, din Ighiu, lăsat „fără aer” de către un tânăr din Bistrița Năsăud: I-ar fi vândut un aparat de respirat defect

Publicat

în

Bărbat de 73 de ani, din Ighiu, lăsat „fără aer” de către un tânăr din Bistrița Năsăud: I-ar fi vândut un aparat de respirat defect

Un bărbat de 73 de ani, din Ighiu, a fost înșelat de către un bărbat din Bistrița – Năsăud, care i-ar fi vândut, prin intermediul unei firme de curierat un aparat de respirat defect, deși în dicuțiile telefonice acesta susținea că este în stare de funcționare.

Electrica Furnizare Discount

La data de 27 iulie 2021, poliţiştii din Ighiu au identificat un bărbat, de 30 de ani, din comuna Nuşeni, judeţul Bistriţa – Năsăud, ca persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Se pare că, la data de 29 decembrie 2020, i-ar fi vândut, prin intermediul unei firme de curierat, unui bărbat, de 73 de ani, din comuna Ighiu, un aparat de respirat defect, cu toate că prin intermediul discuţiilor telefonice l-ar fi asigurat că aparatul este în stare de funcţionare.

Faţă de bărbatul de 30 de ani cercetările sunt continuate, pentru înșelăciune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea