Rămâi conectat

Curier Județean

Parc fotovoltaic la Alba Iulia: Primăria a achiziționat servicii de elaborare SF. Care sunt obiectivele proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Parc fotovoltaic la Alba Iulia: Primăria a achiziționat servicii de elaborare SF. Care sunt obiectivele proiectului

Primăria Alba Iulia a achiziționat servicii de elaborare Studiu Fezabilitate (SF) în vederea construirii unui parc fotovoltaic la nivelul Municipiului. Valoarea achiziției este de 270.000 de lei.

Dacă investiția s-ar realiza se preconizează reducerea consumurilor de energie electrică produse din surse de combustibil fosil și implicit reducerea costurilor cu energia preluată din sistemul de distribuție a energiei electrice.

Situația Existentă

Reducerea costurilor, consumului și creșterea performanței energetice în clădirile publice se numără printre obiectivele prioritare ale administrației Municipiului Alba lulia. La momentul actual costul pentru consumul de energie electrică în clădirile publice și iluminat sunt suportate în procent de 100% din bugetul local. Se impune astfel realizarea unor investiții pentru utilizarea energiei regenerabile în Municipiul Alba lulia, pentru a reduce costul de operare.

Situația propusă

Proiectul are ca scop construirea și operarea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice pe baza tehnologiei fotovoltaice, pe raza Municipiului Alba lulia pentru consum propriu la nivelul clădirilor publice dar și la nivelul sistemului de iluminat public al municipiului Alba lulia.

Obiectivele specifice ce urmează a fi atinse prin realizarea investiției se împart în:

  • Reducerea consumurilor de energie electrică
  • în urma realizării investiției se preconizează reducerea consumurilor de energie electrică produsă din surse de combustibil fosil implicit reducerea costurilor cu energia preluată din sistemul de distribuție a energiei electrice.
  • Realizarea unor modele energetice de bună practică
  • În urma implementării monitorizării sistemului de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice se preconizează realizarea unor modele energetice fezabile, prin care să poată fi elaborate proceduri de bună practică pentru dimensionarea, proiectarea și exploatarea unor sisteme de producere energie electrică din surse regenerabile de energie, precum și pentru elaborarea unor rapoarte energetice care să servească la replicarea soluțiilor specifice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale DSVSA Alba în județ, pentru prevenirea toxiinfecțiilor: Amenzi de peste 160.000 de lei și mai multe avertismente. Activitatea unei brutării, suspendată În perioada 27 martie – 7 mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a dispus acțiuni specifice pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, fiind intensificate controalele oficiale și măsurile care trebuie aplicate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea