Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Paradă militară de Ziua Națională a României, la Alba Iulia, cu nimic mai prejos decât cea din Anul Centenar!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Paradă militară de Ziua Națională a României, la Alba Iulia, cu nimic mai prejos decât cea din Anul Centenar!

Peste 1.000 de militari și 70 de unități de tehnică militară ale MApN, la care se adaugă trupele și tehnica MAI, SRI, și ANP vor defila la Alba Iulia • TAB-urile Piranha III C – vedetele paradei tehnicii • Survol cu 9 elicoptere și 6 MIG-uri

La Primăria Alba Iulia s-a desfășurat o întâlnire de lucru la care au participat primarul interimar Voicu Paul și viceprimarul Gabriel Pleșa, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, subprefectul Nicolae Mera și o delegație a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca.

Unul dintre punctele reuniunii a fost organizarea ceremonialului militar cu trupe și tehnică de luptă ce se va desfășura de Ziua Națională a României, la Alba Iulia, pe data de 1 decembrie, începând cu ora 13.00, în fața M-urilor. Din delegația militară au făcut parte g-ral. bg. Nicolae Tonu – locțiitorul comandantului diviziei, col. Nicolae Oros – locțiitorul șefului de stat major al diviziei, lt. Alexandra Bumb – Poliția Militară Cluj și Cristina Toma – purtătorul de cuvânt al diviziei. Din discuții a rezultat că parada militară ce va fi organizată în acest an la Alba Iulia nu va fi cu nimic mai prejos decât cea de anul trecut, din Anul Centenar.

Parada este organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Divizia 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, care va asigura peste 1.000 de militari și 70 de mijloace tehnice de luptă, în principal cele de la defilarea de anul trecut, de la infanteriști, trupe speciale, transmisioniști, vânători de munte, tanchiști, artileriști, rachetiști etc. Printre detașamente se vor număra vânătorii de munte ai Batalionului 17 VM „Dragoș Vodă” Vatra Dornei, cercetașii din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” Someșeni, trupele speciale ale Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale Târgu Mureș, tanchiștii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” Turda, artileriștii Batalionului 3 Artilerie Antiaeriană „Potaissa” Turda, rachetiștii de la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” Florești, transmisioniștii de la Centrul 346 Comunicaţii R.M.N.C. Sebeş, militarii Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău, etc. Totodată, vor fi prezente detașamente ale Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Video: avioane care fac pregătiri pentru paradă:

YouTube video

Ca o pată de culoare, și în acest an va defila un detașament al Armatei Poloneze, cu trupe și tehnică. Ca mijloace tehnice de luptă, albaiulienii vor putea vedea noul TAB Pirahna III C, intrat recent în înzestrarea Armatei României, Humvee-uri, aruncătoare de rachete, sisteme de rachete HAWK, radare mobile, centre de comunicații etc.

Dacă la 1 decembrie vremea va fi favorabilă, 9 elicoptere de atac și 6 avioane MIG vor survola cerul deasupra municipiului Alba Iulia, însă numărul aparatelor de zbor va fi cunoscut precis doar în preajma momentului decolării de la Câmpia Turzii.

La resursele MApN, la paradă se vor adăuga efectivele și mașinile de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei, ISU, SRI și Administrației Naționale a Penitenciarelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea