Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Parada militară de 1 Decembrie la Alba Iulia, în pericol din cauza măsurilor de austeritate. Gabriel Pleșa: „Să vedem dacă se va vota această ordonanță”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada militară de 1 Decembrie la Alba Iulia, în pericol din cauza măsurilor de austeritate. Gabriel Pleșa: „Să vedem dacă se va vota această ordonanță”

Guvernul pregătește alte măsuri de austeritate, o nouă ordonanță urmând să fie votată zilele acestea. Ea prevede că, până la finalul lui 2023, instituțiile și autoritățile publice locale nu pot finanța din fonduri publice organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități sau sărbători tematice.

Astfel, printre evenimentele care se află în pericol este și sărbătorirea Zilei Naționale la Alba Iulia, o situație neplăcută mai ales că la 1 decembrie se va sărbătorii jubileul de 105 ani de la realizarea Unirii. Despre acest subiect a vorbit primarul Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Se mai pregătește încă o ordonanță de urgență cu reducerea drastică a cheltuielilor din sectorul bugetar și stau să mă gândesc ce vom face de Ziua Națională, deoarece trebuie să găsim o soluție pentru că sunt 105 ani, este jubileul. Nu stiu dacă MApN-ul va mai veni să facă paradă militară. Am zis că vedem dacă astăzi se votează această ordonanță de urgență și de săptămâna viitoare va trebui să discutăm neapărat despre 1 Decembrie”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Și în București parada militară este în pericol de a fi anulată, potrivit reprezentantilor Ministerului Aparararii Nationale, citați de Digi 24, motivele pentru care parada ar putea sa nu aiba loc sunt legate de austeritate, deoarece sumele care sunt necesare organizarii acestei defilari impresionante se invart in jurul a un milion de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea