Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia va începe în funcție de cum va ajunge președintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parada militară de la Alba Iulia va începe, în acest an, în funcție de cum va ajunge Președintele Klaus Iohannis, dar nu mai târziu de ora 15.00.

Șeful statului va participa, de la ora 10.00, la parada militară de la București, care va dura circa o oră, iar apoi va veni spre Alba Iulia, fie cu avionul până la Sibiu, fie direct cu elicopterul, în funcție de condițiile meteorologice.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că va participa pe 1 decembrie la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională de la Bucureşti şi de la Alba Iulia.

„Vom petrece şi vom sărbători ziua de 1 decembrie aşa cum se cuvine, cu o ceremonie adecvată aici, în capitala României, la Bucureşti, şi în cealaltă capitală, Capitala Unirii. Aceste lucruri le vom organiza împreună, dar cred că aşa, în avanpremieră, este bine ca în acest loc, Sala Unirii, să se afle că pentru noi unirea nu doar despre trecut, este cert despre viitor, dar rolul nostru este şi în prezent şi aşa vom organiza împreună lucrurile”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de semnare în antologia „Cartea Centenarului”.

Iohannis a mai participat în 2014 ceremoniile organizate de Ziua Națională.

Parada militară se va organiza, ca de obicei, pe pe Bulevardul 1 Decembrie și Bulevardul Horea.

La începutul lunii noiembrie, Divizia 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca ne-a comunicat, în exclusivitate, că a demarat pregătirile pentru ceremonia dedicată Zilei Naționale a României de la Alba Iulia, fiind structura care va coordona activitățile din orașul Marii Uniri.

În scopul realizării unei agende comune, s-au inițiat, prin comandantul garnizoanei Alba Iulia, col. Marcel Domșa, demersurile specifice de relaționare cu reprezentanții administrației publice locale cu atribuții în pregătirea și desfășurarea activităților dedicate Zilei Naționale a României.

„Până la această dată, în planificarea ceremoniei sunt cuprinse un număr de 12 detașamente de defilare și peste 70 de elemente de tehnică militară”, se arată în comunicatul remis redacției noastre de Biroul informare și relații publice al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea