Rămâi conectat

Actualitate

Până la sfârșitul anului, românii ar putea uita de dosarul cu șină. Anunțul premierului Florin Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Florin Cîțu susține că este „foarte probabil” ca până la finalul anului, dosarul cu șină să fie eliminat.

„Noi am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acest proiect a stat vreo 13 ani prin sertare la Ministerul de Finanţe. Azi, avem peste 30.000 de case de marcat conectate într-o perioadă de criză.

Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, acum avem sistem electronic în care dacă ai făcut o plată, celelalte se eliberează, plata taxelor prin ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele să se plătească prin ghişeul.ro, lucrul cu trezoreria se face la distanţă, acum nu trebuie să mai mergeţi la ANAF, identificarea pentru un cont la ANAF se face la distanţă. Se pot face lucruri peste noapte”, a declarat premierul, sâmbătă, chestionat de jurnaliști dacă pare realizabil ca dosarul cu şină să fie eliminat până la 1 ianuarie 2022.

El crede că este posibil să putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. „Mă aştept de la miniştri ce am făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a adăugat Cîțu.

Premierul a fost întrebat despre proiectul iniţiat de deputatul PNL George Tuţă și depus marți în Parlament privind interdicţia pentru instituţiile publice de a le mai cere oamenilor acte sau copii după documente emise anterior de autorităţi publice.

Dacă proiectul va fi adoptat de Parlament, va fi introdusă reglementarea ca instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale sau locale să nu aibă dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, pentru soluţionarea unui serviciu public, copii după avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituțiile publice vor fi obligate să îşi dezvolte baze de date interconectate şi să aibă proceduri simplificate de interogare a acestora.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea