Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Pacienții români și-ar putea face auzite nemulțumirile privind modul în care au fost tratați în spitale: Ce propune un nou proiect legislativ

FURDUI Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pacienții români și-ar putea face auzite nemulțumirile privind modul în care au fost tratați în spitale: Ce propune un nou proiect legislativ

O nouă inițiativă legislativă prin care pacienții din România să poată să ofere un feedback privind modul în care ai fost tratați în spitale a fost dezbătută marți în Camera Deputaților.

„Ca pacient, ați avut cu siguranță o nemulțumire și nu ați avut unde să v-o spuneți. USR propune o inițiativă legislativă prin care pacientul din România să poată să ofere un feedback privind modul în care a fost tratat în spital. Proiectul a fost dezbătut astăzi în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților.

Acest mecanism funcționează în statele cu sisteme medicale moderne. Opinia pacientului, care indirect este asemenea unui client (pentru că din banii și taxele sale primește acest serviciu public), trebuie să fie analizată pentru ca managerul spitalului să știe în timp real care sunt problemele din unitatea medicală pe care o gestionează.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În privat se pune foarte mult accent pe calitatea serviciului medical, spitalele private au tot interesul ca feedback-ul pacienților să fie cât mai bun pentru că asta le asigură succesul în acest domeniu. La stat, din păcate, ajungi să stai cu orele pe holurile spitalelor până să fii băgat în seamă sau trebuie să îți cumperi propriile medicamente pentru că „nu sunt fonduri”. Toate aceste nemulțumiri adunate de pacienți rămân doar niște emoții negative, pe care pacientul le duce acasă după externare.
Statul trebuie să perfecționeze calitatea serviciilor medicale pe care le livrează cetățenilor prin spitalele de stat, iar un prim pas este crearea unui mecanism de feedback din partea cetățenilor. Acest mecanism are rolul să ajute unitatea spitalicească să își perfecționeze calitatea actului medical pe viitor.

USR consideră SĂNĂTATEA ca fiind unul dintre cele mai importante domenii și va continua să vină în Parlament și în spațiul public cu politici publice care pun în prim plan cetățeanul.

Din păcate, actuala coaliție PNL-PSD are cel mai leneș ministru al Sănătății după 1990. Domnul Rafila are fonduri pentru investiții în sănătate cât n-au avut toți ceilalți miniștri la un loc. Degeaba colegul nostru, Cristian Ghinea, i-a lăsat prin PNRR fonduri pentru construcția a 25 de spitale noi în România, dacă PNL și PSD au cei mai incompetenți miniștri în domeniile care ar trebui să coordoneze aceste proiecte.

PNL și PSD nu sunt interesați de sănătatea românilor, ci singurul lor scop e să rămână la butoane pentru a hrăni firmele băieților deștepți. Unele dintre acestea au căpușat și căpușează în continuare marile spitale din România”, a transmis Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică Lucrul de la cafenea este o nouă metodă apărută în România odată cu schimbarea prin care angajații pot lucra de acasă. Cei care au nevoie doar de un laptop […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea