Pacienții de la dializă disperați: ”Medicii care lucrează în secție stau ascunși. E trist și strigător la cer”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Tot mai multe persoane își arată nemulțumirea pentru felul cum sunt tratați pacienții la Centrul de dializă din Alba Iulia, după ce mai mulți pacienți și cadre medicale au fost confirmate pozitiv la infecția cu coronavirus.

O cititoare ziarulunirea.ro reclamă faptul că pacienții de la centrul de dializă sunt lăsați să sufere și că medicii stau ascunși în loc să fie alături de bolnavi.

ELIT

”Am o mare nemulțumire, persoanele care fac dializă la secția din Alba Iulia nu au medici, nimeni nu le face vizita de care au nevoie, sunt lăsați să sufere, nu au la cine să ceară sfaturi, medicii care lucrează în secția de dializă stau ascunși….e trist și strigător la cer.  Vă rog să-i ajutați!”, a scris cititoarea noastră.

Reamintim că Centrul de dializă din Alba Iulia se confruntă cu probleme foarte grave, după ce nu mai puțin de 10 persoane, printre care 7 pacienți cu dializă și 3 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19.

Pe lângă ancheta epidemiologică derulată de DSP Alba la centrul de dializă, inspectorii au efectuat și o anchetă care viza și respectarea precauțiunilor minime prevazute de lege, care au fost transmise centrului  în scris de acum aproximativ 10 zile, precum și respectarea regulilor de transport al pacienților dializați.

După finalizarea verificărilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de dializa – SC Nefromed Dialysis Centers SRL din Alba Iulia, s-a constatat că nu au fost respectate in totalitate recomandările DSP Alba transmise în data de 27.03.2020. Pentru aceasta neconformitate a fost sancționată unitatea cu amendă contravențională în valoare de 30.000 le.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419