Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pacienții cu COVID-19, din Alba, pot beneficia de investigații medicale, în timpul evoluției bolii, la Spitalul Județean: Cum se fac programările

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Pacienții cu COVID-19, din Alba, pot beneficia de investigații medicale, în timpul evoluției bolii, la Spitalul Județean: Cum se fac programările

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a organizat un spațiu adecvat pentru evaluarea medicală a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, care pot beneficia de investigații medicale, în timpul evoluției bolii, după o programare prealabilă, la nr. de telefon 0762 471 617 (planificările se fac de luni până vineri, între orele 8.00 – 10.00).

Evaluările medicale pentru pacienții confirmați cu COVID-19 se fac prin internare de zi, în zilele de luni și joi, începând cu ora 15.00 (și până seara, în funcție de caz), însă programarea prealabilă este obligatorie. Programul va fi extins, în funcție de numărul de cazuri și de evoluția pandemiei. La prezentare, pacienții trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie.

CÂND ESTE NECESARĂ EVALUAREA PACIENTULUI DIAGNOSTICAT CU COVID-19?

În cazul în care prezentați o formă simptomatică a bolii sau vă cunoașteți cu boli asociate, consultați-vă cu medicul de familie privind necesitatea de a vă programa pentru evaluare. Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că este necesar să faceți evaluarea, este bine să vă programați încă din primele zile. Dacă totuși simțiți că starea dumneavoastră de sănătate se agravează, apelați 112 pentru a vă trimite un echipaj de ambulanță în vederea prezentării în cel mai apropiat serviciu UPU/CPU.

CE PRESUPUNE EVALUAREA PACIENTULUI DIAGNOSTICAT CU COVID-19?

• analize de sânge pentru a evalua impactul pe care îl are virusul asupra organismului: analize de sânge (hemoleucogramă, teste biochimice, teste de coagulare, teste de inflamație), electrocardiogramă;

• radiografie pulmonară, pentru a identifica o posibilă afectare a plămânilor.

• consultație medicală.

Medicii de familie ai pacienților vor primi biletele de externare ce conțin rezultatele și recomandările medicale în urma evaluării, prin mijloace electronice (de regulă prin e-mail).

ESTE NECESARĂ INTERNAREA CONTIUNĂ ÎN SPITAL?

Internarea continuă într-un spital/secție COVID nu este obligatorie, însă, în funcție de simptomele prezentate și de starea dumneavoastră de sănătate, medicul de specialitate sau medicul de familie vă poate recomanda internarea. Țineți legătura cu medicul dumneavoastră de familie și respectați recomandările acestuia. Internarea în spital este recomandată în situația formelor medii sau severe ale bolii (cu afectarea pulmonară-pneumonie) care, deși nu sunt atât de frecvente, pot să conducă la agravarea bruscă a stării de sănătate sau în situația în care pacientul are boli asociate, ce pot constitui factori de risc privind deprecierea stării de sănătate. În aceste situații internarea este necesară pentru a primi tratamentul corespunzător și pentru a vă putea urmări pas cu pas evoluția.

Pacienții vor primi toate informațiile suplimentare la numărul de telefon 0762 471 617 la care se realizează și planificările.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea