(P) Nu îmi doresc experiența actualei clase politice!
Dragi blăjeni,
Da, sunt tânără și da, îmi lipsește experiența însă NU îmi doresc experiența actualei clase politice! Îmi doresc să îmi păstrez integritatea și valorile ce mi-au fost insuflate de părinți și de profesori. Acești oameni au educat o generație capabilă să facă față provocărilor și căreia nu îi este teamă să își exprime liber punctele de vedere.
Oare acum că toate instituțiile locale de stat sunt politizate mai putem spune același lucru? Vin în fața dumneavoastră cu dorința de a reduce majorările aberante de impozite. Acestea trebuie corelate cu puterea economică reală atât a locuitorilor cât și a firmelor. Banul public trebuie cheltuit cu discernământ și nu bazat pe ambiții personale și populism. Aceste alegeri locale nu sunt un concurs de popularitate ci reprezintă un act de responsabilitate pentru viitorul nostru! Blajul este un oraș al scolilor, al oamenilor frumoși si nu doar centrul istoric ne reprezintă! Toate zonele Blajului trebuie să primească atenție in mod egal! Blăjenii sunt cei care dau cu adevarat culoare orașului și tot ei trebuie sustinuți prin crearea oportunităților de dezvoltare personală și nu prin înregimentare industrială! Îmi doresc implicarea directă a locuitorilor în proiectele pe care le propun, îmi doresc criticile lor pentru că sunt suficient de matură să știu să le folosesc constructiv. Primăria orașului Blaj este construită de blăjeni, pentru blăjeni NU ESTE UN MAUSOLEU!
Planurile mele pentru Primaria Municipiului Blaj sunt urmatoarele :
Revizuirea taxelor și impozitelor – Mărirea cotelor de impozitare recentă afectează grav atât cetățenii cât și intreprinzătorii locali. Propun rectificarea negativă a bugetului pentru anul 2016 astfel încât, dacă mărirea impozitelor este justificată de investiții, să fie făcută treptat și doar în funcție de evoluția economică a orașului și a modificării în bine a nivelului de trai.
Transparența în executarea proiectelor publice si implicarea cetatenilor – Consider importantă consultarea cetățenilor înainte de implementarea diverselor proiecte majore de dezvoltare de pe raza municipiului. Un referendum local ar putea îndruma administrația locală spre satisfacerea nevoilor reale ale locuitorilor și nu spre satisfacerea clientelei politice sau a orgoliilor personale.
Lărgirea podului peste calea ferată și pasaje pietonale – Lărgirea podurilor dintre str. A. Iancu și str. Dr. V. Suciu reprezintă obiective prioritare în fluidizarea traficului în Municipiul Blaj. Blajul trebuie să devină un oraș care să ofere facilități moderne investitorilor, fără a deranja locuitorii orașului. Infrastructura originală a orașului nu a fost creată pentru industria pe care o avem și care trebuie susținută pe viitor.
Locuri de muncă și IMM-uri – Intreprinderile mici și mijlocii suferă de o gravă lipsă de personal calificat. Din păcate, pe lângă lipsa personalului calificat, există și problema ocupării posturilor, întrucât Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă nu reușește o bună intermediere. Această problemă se poate rezolva prin organizarea de târguri periodice de locuri de muncă de către autoritățile locale.
Proiect afterschool “școala după școală” – Fiind considerat un oraș al școlilor, aceast titlu trebuie păstrat prin performanță continuă. Pentru îmbunătățirea absorbției forței de muncă, administrația locală trebuie să vină cu un program de supraveghere calificată după cursuri a elevilor. Acestea vor duce nu doar la rezultate mai bune, dar vor asigura șanse egale și pentru elevii ai căror părinți nu își permit meditații.
Problema câinilor vagabonzi si curatenia in cartierele limitrofe – Suntem mândri de realizările și de aspectul orașului nostru, însă curățenia și ordinea trebuie făcută nu numai în centrul orașului ci și în cartierele limitrofe, unde printre altele sunt probleme cu colectarea gunoiului cât și cu câinii fără stăpân ce trăiesc printre gunoaie. Nerezolvarea acestor probleme ne dezonorează atât ca oameni cât și ca blăjeni.
Încurajarea micilor fermieri și legumicultori – În cadrul piețelor agroalimentare din Blaj, legumicultorilor le poate fi oferită o altă mână de ajutor, exceptând reducerea impozitelor. Întrucât renovarea piețelor s-a facut din bugetul local, buget la care cu toții am contribuit, s-ar putea oferi o taxă modică a ocupării spațiului în piața sau chiar scutirea de taxe. Taxarea diferențiată nu este discriminatorie, ar demonstra doar că înainte de toate blăjenii sunt uniți spre binele comun, lucru care se va reflecta în scăderea prețurilor la produse.
Semaforizarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni – Existența trecerilor de pietoni este inutilă atâta timp cât traficul între mașini și pietoni nu este reglementat. Acordarea de prioritate pietonilor este facută în funcție de traficul existent și nu de multe ori există conflicte și accidente din acest motiv. Traficul trebuie fluidizat astfel încat Poliția Rutieră să își îndrepte atenția spre eventualele nereguli în trafic și nu spre a fi folosită drept semafor.
Crearea spațiilor de joacă și agrement – Trebuie oferită ocazia locuitorilor de a-și petrece timpul liber împreună cu familia. Pentru a realiza acest lucru se pot crea spații de picnic sau pescuit în jurul lacului Chereteu cât și în pădurile din apropierea Blajului sau pe malul Târnavei. Locurile de joacă din oraș ar trebui să existe în toate cartierele și nu ar trebui să reprezinte un privilegiu. Activitățile în timpul liber trebuie facilitate și organizate astfel încât blăjenii să nu fie doar productivi dar și fericiți.
Căminul de bătrani și ajutorul ONG-urilor – Cetățenii în vârstă și cei cu disabilități nu trebuie uitați ci trebuie să fie o prioritate a administrației locale. Renovarea căminului de bătrâni și oferirea de facilități trebuie să devină o prioritate, chiar înaintea reconstrucției vechiului palat cultural. Respectul față de vârstnici demonstrează cu adevărat cultura unui oraș. Neputința și lipsa de experiență în acest domeniu a administrației locale trebuie compensată prin colaborarea, susținerea și facilitarea activității ONG-urilor cu acest domeniu de activitate.
Dispensar copii și adulți – Având în vedere că dreptul la sănătate este un drept garantat de Constituție atunci construirea, amenajarea și dotarea unui dispensar policlinic pentru copii și adulți ar demonstra grija pentru viitorul orașului. În prezent dispensarul policlinic pentru copii, funcționează într-o clădire insalubră situată în spatele unor garaje de lângă Centrului Cultural “A. Iancu” și este autorizat doar din bunăvoința Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Votați SCHIMBAREA!
VOTAȚI CANDIDATII PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ!
Ilieș Andreea Cătălina
Candidat PMP la funcția de Primar al Municipiului BLAJ
Publicitate electorală PMP
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare
La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]